Bajern aktivirao bombu za kraj ludog prelaznog roka – Daglas Kosta!

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.20. | 20:50

Pao dogovor sa Juventusom, Brazilac se vraća u Minhen

Kakav finiš prelaznog roka u Bajernu! Jagoda na šlag će biti šokantan povratak Daglasa Koste iz Juventusa!

Klubovi su se načelno dogovorili oko pozajmice brazilskog ofanzivca koji je pre toga dao svoj pristanak za povratak u Minhen. U pitanje je “suva” pozajmica bez opcije otkupa ugovora, a Bajern će na sebe preuzeti celu godišnju platu Brazilca koja u Torinu iznosi 6.000.000 evra neto. Brazilac čeka da klubovi razmene dokumentaciju i ujutro bi trebalo da odradi lekarske preglede.

Izabrane vesti

Daglas Kosta je pre dve godine došao iz Bajerna u Juventus za 40.000.000 evra, ostavio odličan utisak u prvoj sezoni, ali slabiji u drugoj zbog čestih povreda i ne baš sportskog načina života van terena. Dolaskom Pirla na klupu, Juventus je odlučio da žrtvuje Kostu za kupovinu Federika Kjeze. Vulvsi su nudili 30.000.000 evra za Brazilca ali on nije želeo tamo. Obavestio je Juve da u obzir dolazi samo prelazak u neki veliki klub i nadao se ponudama Barselone, Mančester Sitija i Mančester Junajteda. Na kraju se oni nisu javili ali jeste Bajern koji se i zimus raspitivao za njegov povratak.

Prva meta Bavaraca za krilnu poziciju je Kalum Hadson Odoi iz Čelsija ali po ko zna koji put Bavarci nisu uspeli da se dogovore sa Plavcima. Zako je kao plan B aktiviran Daglas Kosta i dogovor je vrlo brzo postignut.

Bajern odavno nije imao ovak oburan finiš prelaznog roka. Podsetimo da su još pre poečtka letnje pijace kupili Leroja Sanea iz Mančester Sitija i da su bez obeštećenja doveli golman Aleksandra Nibela iz Šalkea i štopera Tangija Kuasija iz Pari Sen Žermena. Ali na kraju sezone su ostali bez nekolicine igrača poput Kutinja, Perišića, Odriozole i Alkantare, a odlaze Havi Martinez u Bilbao i Mikael Kjuizans u Marselj. Zato su Bavarci morali da intervenišu na pijaci i rešili su da u poslednjih 24 sata prelaznog roka dovedu četiri pojačanja. Prvo je već predstavljeno – Mark Roka iz Espanjola. Dogovor je postignut sa Erikom Čupom Motingom koji je slobodan igrač, a Marselj je prihvatio ponudu od 10.000.000 evra za desnog beka Bunu Sara. Daglas Kosta dolazi kao kapitalno pojačanje na kraju.

A Juventus će njegovim odlaskom otvoriti prostor u budžetu za 60.000.000 evra težak transfer Federika Kjeze iz Fiorentine. 


tagovi

Daglas KostaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara