Der Klasiker (©Reuters)
Der Klasiker (©Reuters)

Bajern bez Alkantare na Dortmund, Favr puca iz svih oružja, Nemci u šoku zbog arbitra

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.05.20. | 19:56

Zakuvava se pred novi Der Klasiker

Još od momenta kada je doneta odluka o vraćanju Bundeslige na repertoar, oči kompletne fudbalske javnosti bile su usmerene ka jednom meču. Naravno, reč je o Der Klasikeru i sudaru Dortmunda i Bajerna koji bi lako mogao da reši ili dodatno da zakuva šampionsku trku.

Osim toga što apsolutno svi s velikim nestrpljenjem iščekuju sudar nemačkih titana, derbi dva najbolje plasirana tima Bundeslige ima začkoljicu. Po prvi put od 2016. godine drugi, iliti onaj važniji derbi u sezoni igraće se na Vestfalenu, ne na Alijanc areni, kako je to bio slučaj u pet od prethodnih sedam sezona.

Izabrane vesti

Znaju svi u redovima Milionera da im je ovo verovatno poslednja šansa da od šampionata naprave potpuni šou... A, dvojica trenera će derbi sačekati u razmišljanjima kako da sklope najbolji tim za možda i odlučujući meč sezone.

Hansi Flik je na današnjoj konferenciji za novinare otkrio da neće moći da računa na Tijaga Alkantaru, kome i dalje problemi sa primicačem ne dozvoljavaju da igra fudbal najvišeg ritma. Istina, nije španskog reprezentativca bilo u sastavu ni u derbiju iz prvog dela sezone, pa to nije mnogo smetalo Bajernu da razbije Dortmund sa 4:0 i pokaže svima ko je gazda u Nemačkoj. Tada su triling u veznom redu bili Džošua Kimih, Leon Gorecka i Tomas Miler. Osim izostanka Alkantare i ranije povrede Lukasa Ernandeza nema drugih problema u sastavu branioca titule, pa se tako očekuje da će na terenu biti praktično najjači dostupni sastav.

Flikov kolega Lusijen Favr meč čeka s mnogo slatkih muka. Naime, prema svim najavama u nemačkim medijima Emre Džan će se vratiti u startnu postavu pošto je preboleo muke sa butnim mišićem. Džejdon Sančo će takođe biti u opticaju, a u protokolu će verovatno biti i Aksela Vitsela koji se takođe oporavio­. Od njih trojice najrealnije je da Džan bude u startnoj postavi, dok bi Sančo i Vitsel mogli da pruže nešto iz drugog plana.

Dortmund i Bajern su silovito nastavili sezonu i u vrhunskoj su formi, sa po šest uzastopnih pobeda uz odličnu šutersku formu, zbog čega se očekuje da derbi bude prava poslastica.

Ono o čemu se dan uoči derbija u Nemačkoj više priča jeste ime arbitra kome je dodeljen zadatak da deli pravdu na Vestfalenu. Radi se o 38-godišnjem Tobijasu Štileru, zbog čega su mnogi ostali u šoku jer se verovalo da će najteži zadatak biti dodeljen Manuelu Grafeu. Štiler će Der Klasiker voditi po četvrti put u karijeri, a trenutni skor je 1-1-1. Poslednji put pravdu je Bajernu i Dortmundu delio u novembru 2017, kada je bavarski gigant slavio sa 3:1.

U susretu Leverkuzena i Volfzurga domaćin će možda moći da računa na Džonatana Taa. On je izostao protiv Menša, ali je trenirao danas. Ako bude zaigrao, Leverkuzen će igrati u gotovo najjačem sastavu. S druge strane Volfzburg će morati da se bori za bodove bez povređenih Otavija, Gilavogija, Kamača, Mehmedija, Gerharta... Koliko su Vukovi u problemu videlo se nedavno protiv Dortmunda, gde su samo 20 minuta uspeli da budu konkurentni, posle čega su lako položili oružje. 



tagovi

Tijago AlkantaraEmre DžanAksel Vitsel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara