Hari Kejn (Reuters)
Hari Kejn (Reuters)

Bajern hoće, može i krenuo je! Hari Kejn je izabrani čovek

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 20:30

Osimen i Kolo Muani otpali, tu je i jeftina alternativa ako sve propadne

Bajern je godinu i kusur dana patio bez centarfora svetske klase posle odlaska Roberta Levandovskog i sada kreće u ispravljenje greške.

Nakon što su stari vukovi Uli Henes i Karl Hajnc Rumenige smenili sportski sektor na čelu sa Salihamidžićem i Kanom, preuzeli kormilo i posložili klupske strukture, Bajern kreće u realizaciju najvećeg cilja za ovo leto – dovođenje Harija Kejna.

Izabrane vesti

Na današnjem sastanku najužeg rukovodstva bavarskog kluba se pričalo o mnogim temama iz prelaznog roka ali je glavna bila izbor špica. Doneta je odluka da Bajern svim silama krene po Kejna kojeg vidi kao idealnog naslednika Levandovskog.

Skaj i Florijan Pletenberg javljaju da je Bajern kontkatirao Kejnovog brata i agenta Čarlija i da je dobio pozitivne signale. Nije novost da je Kejn interesantan Bajernu još od prošlog leta, ali Bavarci do sada nisu imali pozitivne signale ni od igrača, ni od Totenhema na bilo kakvo opipavanje pulsa. Sada su prešli na konkretne korake i rešili da ubrzaju celu priču.

Najbolja vest za Bajern je Kjenov odgovor da će Bavarci biti njegov prvi izbor ako odluči da se otisne u inostranstvo. To znači da Real Madrid nije u igri ali i da Kejn potajno čeka Mančester Junajted. U Bajernu su optimisti da se Junajted neće ni uključiti i da će Totenhem uskoro biti doveden pred svršen čin. Čak su ubeđeni da će transfer na kraju završiti za menje od 100.000.000 evra što se pominjalo kao Totenhemova granica u slučaju prodaje.

Ipak, realnost je da igrač ulazi u poslednju godinu ugovora, da ima 29 godina i da Totenhem nema više šta da mu ponudi što mu nije nudio ranijih godina. Kejnu novac nikada nije bio ključni faktor prilikom potpisivanja novih ugovora, nadao se borbi za trofeje sa Spursima ali klub nikada nije ispunio njegove ambicije. Najbolje godine karijere mu polako prolaze a nešma ništa osvojeno i to je Bajernov veliki plus u pregovorima. Makar ga u Nemačkoj čekaju sigurni trofeji, kao i stalna kandidatura za trofej Lige šampiona.

Da je Bajern vrlo ozbiljan u nameri govori i vest da je kontaktirao agente Viktora Osimena i obavestio ih da njihov klijent nije više prva opcija. Osimen se dugo pominjao kao moguće rešenje Bajerna u špicu. Svesni su i da je Osimen bliži ideji da pojača PSŽ i tamo više zaradi. Ohladio se i trag oko Randala Kolo Muanija pošto Ajntraht traži prevelikih 100.000.000 evra.

Jeftina alternativa ostaje nemački reprezentativac Niklas Filkrug iz Verdera. Ali tek u finišu prelaznog roka ako se Bajern ne dokopa Kejnovog potpisa.


tagovi

Hari KejnLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara