Bajern može da štuca na jednom frontu... Na drugom je neumoljiv

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 22:33

Bavarci razneli Majnc u okviru osmine finala Kupa Nemačke – 4:0

Štuca Bajern iz Minhena u Bundesligi, slabi ostvarenjima u prethodnom periodu Bavarci su doveli u pitanje odbranu šampionske titule. Ali nekadašnji prvak Evrope je suviše veliki klub da bi u isto vreme patio i na drugom frontu.

Posle serije od četiri meča bez pobede Bajern je pokazao ono najbolje što ume, i reklo bi se, u svom stilu surovo demonstirao klasu protiv Majnca. Domaćin nije imao nikakve šanse protiv razigranih Bavaraca, posebno u prvom poluvremenu – 4:0.

Izabrane vesti

Sigurni smo da je laknulo i mladom stručnjaku Julijanu Nagelsmanu, koji je trpeo zaslužene kritike sa svih strana u prethodnom periodu. Iskušenja za Bajern tek slede, ali Nagelsman je kupio mir. Posebno što je odličan debi imao bek Žoao Kanselo, doveden iz Mančester Sitija.

Bajern je zgazio u prvom poluvremenu Majnc. Ubacilisu domaćina u mašinu Bavarci i nizu želeli da stanu. Sve je počelo u 18. minutu kada je Žoao Kanselo centrirao, a Kamerunac Čupo Moting nastavio tamo gde je stao pre Mundijala u Kataru. Nisu se domaći oporavili od prvog gola, a Bajern je počeo da zatvara utakmicu. Akciju za drugi pogodak iskreirali su Tomas Miler i strelac Musijala.

Bio je Majnc na kolenima. Bajern nije imao milosti. Želeli su Bavarci da povrate samopouzfanje posle sušnog perioda. Kada god su hteli – pravili su šanse. I do kraja poluvremena stigli do trećeg gola. Strelac je bio Sane.

Tek u nastavku Bajern je počeo da štedi energiju. Majnc je bio nešto bolji, čak bio blizu da se vrati u meč jednim pogotkom. Ništa se od toga nije desilo. Posle toga Bajern je nastavio da dominira, stigao je četvrti pogodak Alfonsa Dejvisa.


tagovi

Kup NemačkeErik Maksim Šupo Moting

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara