Bajern naciljao, Salihamidžić se baca u posao: Meta Espanjolov biser od 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.19. | 18:04

Nemački šampion planira da plati traženi novac

Bajernova najveća boljka ovog leta jeste kako zameniti odlaske Arjena Robena i Franka Riberija, ali po svemu dosad viđenom na tržištu čini se da se minhenski gigant najmanje bavio ovom temom.

Posle dovođenja Lukasa Ernandeza i Benžamana Pavara za ukupno 115.000.000 evra, čime su rešena oba defanzivna boka, te Jan Fijetea Arpa, Bajern je spreman da uloži ozbiljan novac u jačanje veznog reda.

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - utorak, 16. jul

Naime, Bajernov sportski sektor naciljao je pojačanje u Espanjolu! Radi se o 22-godišnjem biseru Marku Roki, produktu klupske škole, a sportski direktor Hasan Salihamidžić odmah se dao u posao. Nekadašnji as iz Bosne i Hercegovine odlučio je da ostane u Evropi kako bi radio na dovođenju adekvatnih pojačanja i ne bude sa ekipom na pripremama po SAD, a njegova sledeća stanica biće Katalonija.

Bajern nije uspeo da se nađe sa Atletikom oko kupovine Rodrija, pošto je Mančester Siti aktivirao otkupnu klauzulu od 70.000.000 evra. Roka ima gotovo upola manju klauzulu, tačnije 40.000.000 evra. S obzirom na situaciju na tržištu i da je teško naći dobrog defanzivnog veznog za te pare, Bajern je spreman da aktivira klauzulu i plati Espanjolu traženi novac. Roka je paralelno bio i na agendi Pepa Gvardiole, ali je izbor ipak pao na Rodrija. Navodno, malo šta razdvaja dvojicu fudbalera i igrački su vrlo slični. To Bajern želi da iskoristi, svestan da je svojevremeno imao dobro iskustvo kada je dovodio Havija Martineza iz Bilbaoa pre sedam godina za identičnu sumu novca.

Podsetimo, Bajern je navodno blizu dovođenja i Hakima Zijeha, a u igri je i dalje i Kalum Hadson Odoi iz Čelsija...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara