Bajern nudi 15.000.000, Barsa pozajmicu i Rikija

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.09.20. | 10:21

Ajaksov biser izneđu dva velikana

Ajaksov desni bek Seržinjo Dest je jedan od najtraženijih igrača na fudbalskoj pijaci u ovom trenutku. Mladi Amerikanac je želja Bajerna i Barselone koji se nadaju da će uspeti da završe njegov transfer u skorije vreme.

Bavarci su odavno zagrizli za Desta i želeli su ga još zimus kada su nudili 15.000.000 evra. Nisu uspeli i tada su kao privremeno rešenje do kraja sezone pozajmili Alvara Odriozolu iz Reala. Španac nije zadovoljio u Minhenu i vratio se u Madrid pa se Bajern opet vratio po Desta. Delegacija nemačkog kluba je prošlog vikenda boravila u Amsterdamu kako bi odblokirala pregovore.Opet je ponuda bila 15.000.000 evra, dok Ajaks traži 25.000.000 evra sa uključenim bonusima. Nemački mediji veruju da je Bajern prvom ponudom samo opipavao puls Ajaksa i da će uskoro uslediti druga.

Izabrane vesti

Međutim, Bavarci ne bi smeli reviše da oklevaju jer je i Barselona u ofanzivi na Desta. Katalonci su dogovorili prodaju startnog desnog beka Nelsona Semeda u Vulverhempton za oko 38.000.0000 evra. Semedo nije ispunio očekivanja na Kamp Nou i bila je ovo ponuda koja se ne odbija. Pogotovo što je Barsi bio potreban jedan veliki izlazni transfer zbog finansijske krize u klubu.

Ronald Kuman je dao zeleno svetlo za dovođenje Desta kao zamene jer ga odlično poznaje iz holandskog fudbala. Barselona se nada da bi Ajaks mogao da pristane na pozajmicu kako bi ceo iznos od Semedove prodaje bio zaveden u ovoj fiskalnoj godini kao finansijski plus. Katalonci su spremni da u priču uključe i jednog od svojih najtalentovanijih igrača Rikija Puđa koji kod Kumana nije u prvom planu a potrebno mu je da negde standardno igra.

Ako ne dođe do dgovora sa Ajaksom oko Desta, Barsa ima spremne još neke alternative za desni bok. Talentovani Maks Arons iz Noriča je takođe opcija i košta oko 20.000.000 evra, a nije isključeno ni da Barsa prekine pozajmicu Emeresona iz Betisa. 


tagovi

Seržinjo DestLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara