(©Reuters)
(©Reuters)

Bajern po starom: Kad ne znaš šta ćeš, ti otmi nekog najvećem konkurentu

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 08:25

Maks Eberl, sportski direktor Lajpciga, “viđen” u redovima šampiona

Ponekad se čini, u poslednjih petnaestakak godina, da svi ostali nemački klubovi postoje samo kao “rasadnici talenata” za Bajern. Kad se neko Bavarcima svida, nema te sile koja ih može sprečiti da ga dovedu. Koliko je samo gigant iz Minhena čerupao Dortmund minulih godina, kada su crno-žuti pretili da mu preotmu tron…

Nova sila Bundeslige je Red Bul Lajpcig. Raste iz godine u godinu, osvaja Kupove, odrao je Bajern ovog leta u Superkupu Nemačke, igra Ligu šampiona… Deluje da bi mogao ove sezone da se trka sa Bavarcima za titulu prvaka države.

Izabrane vesti

A, istovremeno se u Bajernu čuju tektonski poremećaji. Tamo mira u poslednje vreme nema. Ne valja ni Tomas Tuhel na klupi, već se pričalo o njegovoj smeni.

Kada je tako, modus operandi najvećeg nemačkog kluba je poznat: čim ti gori pod nogama, oduzmi najvećem rivalu nekog aduta. Ovog puta pik je pao na sportskog direktora Lajpciga Maksa Eberla. Čuveni Bild je objavio da je njegova selidba na Alijanc arenu samo pitanje dana. I sve to uoči prvenstvenog okršaja ova dva tima.

“Imam ugovor sa Lajpcigom. Ali, nemojte da uoči ovog derbija pričamo o meni, ovde je reč o dva najbolja nemačka kluba, Lajpcig protiv Bajerna”, poručio je Eberl za Bild.

I onda dodao rečenicu zbog koje Bajern baš i želi da ga dovede.

Stvorili smo zaista jak, atraktivan tim, koji je odlično počeo sezonu i želimo da sve to potvrdimo pobedom nad šampionom kod kuće”, dodao je Eberl.

U tome i jeste kvaka: Bajern u poslednjih nekoliko prelaznih rokova nije reagovao najbolje. Pravio je ozbiljne propuste, dok su drugi, prvenstveno Red Bul, vredno radili i tako se ta, do skoro, drastična razlika u kvalitetu osetno smanjila. Prošle sezone samo čudo je pomazilo giganta iz Minhena da osvoji titulu, jer je Dortmund najčudniji klub na svetu u poslednje vreme. Takav kiks bi se Lajpcigu teško dogodio.

Zato je bolje, rezon je u Minhenu, oslabiti rivala dok se još može. Maks Eberl, koji je u decembru došao u Lajpcig, a prethodno je dugo bio direktor u Menhengladbahu, očigledno je dobio ponudu koja se ne odbija.

Jeste inspirativno graditi tim i klub, ali Bajern je – Bajern.

 


tagovi

Red Bul LajpcigBajern MinhenMaks EberlBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara