Bajern potpisao kapitulaciju: Tijago Alkantara može da ide u Liverpul za male pare!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.07.20. | 10:29

Nema prepreka za transfer Španca

Jedan od najboljih transfera leta je na pomolu. Bajern se i definitivno pomirio sa odlaskom Tijaga Alakntare i odredio cenu koju će Liverpul lako da plati.

Španski vezista je odbio novi ugovor u Minhenu, a pošto mu aktuelni ističe narednog leta, Bajern nije imao kud osim da ga proda ovog leta i zaradi makar neko obeštećenje. Kako se Liverpulu ne žuri, a Alkantara je ušao u poslednju godinu ugovora, Bajern je morao da odredi cenu ispod Alkantarine realne vrednosti. Ili bi ga narednog leta izgubio za džabe. Iako se spekulisalo da Bavarci neće pustiti Španca ispod 40.000.000 evra, na kraju su odredili cenu od 30.000.000 evra i Liverpul ima otvoren put za transfer Alkantare.

Izabrane vesti

Španac je velika želja Jirgena Klopa sa kojim je već razgovarao i postigli su načelan sporazum. Čekalo se samo da Bajern i definitivno potpiše kapitulaciju niskom cenom pa da Liverpul dostavi zvaničnu ponudu. Cena od 30.000.000 evra za takvog igrača i u ovakvim uslovima se zaista može nazvati bagatelnom.

Druga stvar je koliko će Liverpul koštati Alkantarina plata. Španac će sigurno imati jak ugovor i biti u rangu najplaženijih igrača u klubu poput Salaha, Van Dajka, Firmina koji zarađuju između 175.000 i 220.000 funti nedeljno. Međutim, i tu je Liverpul napravio prostor za Alkantarin veliki ugovor. Klub su ovog leta napustili Lalana, Lovren i Klajn koji su klupski budžet na sedmičnom nivou ukupno koštali oko 300.000 evra što je sasvim dovoljna ušteda da se dovede Alkantara


tagovi

Tijago AlkantaraLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Liverpul
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara