Kim Min Dže (©Reuters)
Kim Min Dže (©Reuters)

Bajern se dogovorio sa Kimom, sad čeka 1. jul da aktivira otkupnu klauzulu

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 00:51

Štoper šampionske ekipe Napolija seli se u Minhen

Bajernov prvi kapitalac za ovo leto je - Kim Min Dže!

Dok svi u Minhenu verovatno čekaju da Hari Kejn i njegovi agenti zajedno sa čelnicima bavarskog giganta "slome" Totenhem za novi megalomanski transfer, Bajern je završio veliko pojačanje u odbrani čime je jasno pokazao da se bliži kraj boravku Lukasa Ernandeza. Bajern je sa Kimom dogovorio sve lične uslove saradnje i ugovor će potpisati na pet godina, odnosno do juna 2028. godine.

Izabrane vesti

Transfer ipak nije završen, pošto sada Bajern mora da iskešira novac Napoliju. Neće biti nikakvih pregovora, u Minhenu ne žele da rizikuju i zato će platiti italijanskom šampionu pun iznos otkupne klauzule od 50.000.000 evra. I to će se desiti 1. jula, odnosno čim ova stavka u Kimovom ugovoru postane aktivna.

Reprezentativac Južne Koreje tako će lepo naplatiti fantastičnu sezonu koju je imao u klubu iz Kampanije. Stigao je kao zamena za Kalidua Kulibalija iz Fenerbahčea za 18.000.000 evra. Italijanska javnost podsmevala se vodećim ljudima Napolija jer je njega označila kao naslednika za snažnog štopera, ali bio je to pun pogodak za sve strane! Kim je odigrao sezonu života i postao najbolji štoper Serije A, pa je sada sve došlo na naplatu.

Bajern će najveći deo Kimove kupovine da pokrije prodajom Ernandeza Pari Sen Žermenu. Pregovori dva kluba uveliko teku, francuski reprezentativac blizu je prelaska u Pariz uprkos mešanju ultrasa PSŽ koji ga ne žele u klubu zbog ranije povezanosti sa Olimpikom iz Marselja. Ekip ipak tvrdi da je transfer blizu realizacije i da bi mogao da iznosi između 35.000.000 i 40.000.000 evra.

Ernandezov boravak u Minhenu prošao je u znaku brojnih muka sa povredama, a u novembru prošle godine pokidao je prednji ukršteni ligament kolena zbog čega je propustio Mundijal u Kataru kao i najveći deo klupske sezone.

Sjajan posao za Bajern!


tagovi

Kim Min DžeLetnji prelazni rok 2023NapoliBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara