Robert Levandovski (©Reuters)
Robert Levandovski (©Reuters)

Bajern se mučio sat vremena, gubio od najslabijeg tima lige, na kraju laganica (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.02.22. | 17:24

Grojteru čestitke za hrabrost...

U nezgodno vreme Bajern štuca. Stoji da povrede važnih igrača kao što su Nojer, Gorecka ili Dejvis imaju uticaja na loša izdanja nemačkog šamiona, međutim utisak je da to nisu jedini problemi s kojima se Julijan Nagelsman susreće. Pokazao je to i susret protiv najslabijeg tima lige Grojter Firta koji je više od sat vremena doslovno maltretirao Bavarce. Na kraju naizgled sigurnih 4:1 (0:1), ali daleko od toga da navijači s mirom mogu da čekaju dva teška susreta u borbi za odbranu trona (protiv Ajntrahta i Leverkuzena), odnosno revanš sa Salcburgom u Ligi šampiona.

I nije samo rezultat sporan. Mučenje u organizaciji napada iz poslednje linije, nerazumevanje pojedinih igrača, kod nekih i veoma loš govor tela. Kao, na primer, kod Leroja Sanea u finišu današnjeg susreta, nakon što je Marcel Zabicer propustio da mu u kontri gurne loptu na krilo. Na sve to Nagelsmanovo lutanje s formacijom koju je menjao u nekoliko navrata tokom samo tokom poslednjih 90 minuta. Nekako ne ide uz Bajern, no sve govori da se radi o nekoj vrsti krize.

Izabrane vesti

A kada se tako nešto može konstatovati nakon 4:1 - pa makar ko vam bio protivnik - onda je valjda jasno kao dan koliko se zapravo od Bajerna očekuje u finišu ove sezone.

I na ovom susretu Nagelsman je imao problema s povredama. Korentan Toliso je morao van igre već u 25. minutu, međutim šansu je dobio roviti Serž Gnabri koji će biti ključni faktor u preokretu. Mada je ponovo igrao kao ofanzivni bek brzonogi napadač odlično se snašao, namestio gol za 1:1 posle samo tridesetak sekundi igre u nastavku, a onda upisao drugu asistenciju za konačnih 4:1.

Grojter je vodio golom svog najboljeg strelca Branimira Hrgote od 42. minuta. Sven Ulrajh nije imao sreće, lopta je pogodila jednog igrača u živom zidu i promenila pravac...

Da su izdržali makar petnaestak minuta u nastavku možda bi gosti imali čemu da se nadaju, međutim domaćin je rano izjednačio i počeo da preuzima sve konce igre. Grojter se držao sasvim pristojno i nakon što je primio drugi gol. U razmaku od desetak minuta imao dve stative za novo izjednačenje, posle čega se ipak definitivno predao.

Robert Levandovski postigao je nova dva gola i došao do kote 28. Ovim tempom Poljak bi mogao da premaši prošlosezonski rekordni učinak od 41 pogotka. Kada govorimo o svim takmičenjima Leva je već na 39, samo devet komada manje nego prošle godine...

BUNDESLIGA - 23. KOLO

Petak

Majnc - Leverkuzen 3:2 (0:1)

/Martin 57, Bojtus 84, Ingvartsen 88 - Šik 35, Alario 74/

Subota

Arminija Bilefeld – Union Berling 1:0 (0:0)

/Okugava 53/

Augsburg – Frajburg 1:2 (1:2)

/Bregorič 16 – Petersen 4, Šloterbek 26/

Štutgart – Bohum 1:1 (0:0)

/Bela-Kočap 56 – Loven 90+3pen

Volfsburg – Hofenhajm 1:2 (1:0)

/Vind 36 – Brun Larsen 74, Kramarić 78/

Keln - Ajntraht 1:0 (0:0)

/Modest 83/

Nedelja

Bajern - Grojter Firt 4:1 (0:1)

/Levandovski 46, 82, Grisbek 61ag, Čupo Moting 90+1 - Hrgota 42/

17.30: (1,65) Dortmund (4,00) Menhengladbah (5,10)

19.30: (6,00) Herta (4,10) RB Lajpcig (1,55)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara