Bajern testirao Riberija, spreman za 60 minuta top fudbala; Henes i Kan zagrejani, Braco se buni

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 15:25

Da li se to u Minhenu sprema nešto spektakularno...

Da li to Bajern sprema poslasticu svojim navijačima? Nešto se, izgleda, ozbiljno valja iza zidina upravne zgrade u Zebener štrase. L'Ekip je najavio, Bild navodno isproveravao i zaključio - nije nemoguće da se Frank Riberi (38) vrati u Bajern?!

Kao što je poznato francuski veteran trenira zajedno sa Džeromom Boatengom u Minhenu, a počasni predsednik Uli Henes i novi glavnokomandujući Oliver Kan navodno vode žestoku kampanju Riberijevog povratka.

Izabrane vesti

Nije tajna da Bavarci više od godinu dana bezuspešno tragaju za "četvrtim krilom", igračem koji bi bio spreman da u svakom trenutku uskoči na mesto Gnabrija, Sanea ili Komana. Daglas Kosta bio je privremeno rešenje, nije se pokazao kao dobra investicija te nije otkupljen od Juventusa, baš kao ni Ivan Perišić od Intera. Otuda ponovo ozbiljna rupa u rosteru. Kako piše Bild Julijan Nagelsman planira više da Džamala Musijalu više koristi kao centralnog vezistu, ili kao alternativu za Tomasa Milera. I eto problema. Dvostrukog.

Prvi je Nagelsmanov - fali mu krilni napadač. Drugi je u uravi - postoji ozbiljan nesporazum.

Nemački list navodi da su tačne insajderske informacije od pre 24 sata da sportski direktor Hasan Salihamidžić nije ubeđen da je angažovanje Franka Riberija dobro rešenje, odnosno da Henes kao njegov uticajni mentor i Kan pokušavaju da ga ubede u suprotno.

Kontakt sa Riberijem za sada nije uspostavljen, nije bilo pregovora oko ugovora, ali isti izvor podvlači da je struja kojoj pripadaju Henes i Kan iznenađena i u isto vreme oduševljena rezultatima koje dobija od šefa kondicionog odeljka dr Holgera Brojha.

U tim spisima se navodi kako Riberi maksimalno posvećeno odrađuje sve zadatke i da je spreman za 60 minuta fudbala na top nivou. Kada su čuli za ovo Henes i Kan su se ozbiljno zagrejali i sada sa ideje žele da pređu na dela.

Novom izvršnom direktoru posebno se dopada ideja povratka Riberija jer bi na taj način uštedeo novac za desnog beka. To je pozicija takođe deficitarna u Bajernu. Podsetimo, najčešće pominjano krilo kao moguće pojačanje Bajerna jeste Kodi Gakpo (22) iz PSV Ajndhovena, dok mediji juče i danas "guraju" uglavnom Amina Adlija (21) iz Tuluza.

U oba slučaja Bavarci bi morali da izdvoje pozamašna sredstva, a to bi onda značilo manje mogućnosti prilikom izbora desnog spoljnjeg.

Podsetimo, Frank Riberi je imao želju da ostane u Firenci, ali mu Italijani nisu ponudili novi ugovor. Njegova je želja da nastavi da igra. Bild još podseća da je porodica 38-godišnjeg ofanzivca ostala u Minhenu po njegovom odlasku u Toskanu i da bi to moglo da bude od velikog značaja ukoliko Bajern na kraju odluči da mu ponudi ugovor.

Baš kao i činjenica da je publika fantastično reagovala tokom utakmice "legendi" a nakon predstavljanja tima za novu sezonu na Alijanc areni. Riberi je bio daleko najbolji na terenu...


tagovi

Frank Riberiletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara