Bajern zatvara desnu stranu sa starom željom, Barsa se nada da će dobiti 25.000.000

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.12.21. | 12:05

Tema je ponovo Seržinjo Dest...

Filipe Kutinjo, Samjuel Umtiti, Luk de Jong, Seržinjo Dest. Lista igrača kojih će Barselona po svaku cenu pokušati da se reši tokom januara. Budžet je preopterećen - stara priča - dugovi otežavaju funkcionisanje kluba, a rezultati u prvom delu sezone pokazuju da Katalonci bez ozbiljnih pojačanja ne mogu da računaju na sigurno mesto u Ligi šampiona iduće sezone.

A da bi se po pojačanja krenulo prvi iosnovni predulov jeste odlazak pomenute četvorice. I dok će operacija "Kutinjo" sigurno biti najteža usled ogromnih primanja koje Brazilac ima na Nou Kampu i kojih nema nameru da se odrekne, odnosno dok ozbiljnih interesenata za sada već pomalo zaboravljenog Umtitija nema - sakupio tek desetak utakmica u poslednjih godinu i po dana - baš kao ni za Luka de Jonga, Barsa se nada da bi u bližoj budućnosti mogla da inkasira ozbiljan novac od prodaje ofanzivnog beka Seržinja Desta.

Izabrane vesti

U leto 2020. ovaj momak bio je na meti Bajerna, ali se u poslednji čas ipak odlučio za Barsu. Hasan Salihamidžić ipak nije izgubio kontakt i kako javlja jedan od novinara blizak izvorima iz Katalonije (Đerar Romero) interesovanje nemačkog kluba ponovo je aktuelno.

Istina je da Dest ima problema s povredom, međutim dovođenjem veterana Danija Alvesa i guranjem Ronalda Arauha na poziciju uz desnu aut liniju, Ćavi je nagovestio šta čeka 21-godišnjeg Amerikanca. Klupski insajderi navode da na Nou Kampu nisu najzadovoljniji nivoom napretka koji je bivši igrač Ajaksa pokazao za ovih godinu i po dana. A kako je novac neophodan za zvučnija pojačanja, doneta je odluka da Dest bude prodat.

Barsina je i sreća i nesreća što je Bajern ozbiljan u nameri da iz drugog pokušaja angažuje igrača koju mu je zapao za oko. S jedne strane, dobro je što interesovanja uopšte ima. S druge strane, Bavarci nisu od one sorte što rasipa novce i pregovori sigurno neće biti laki. U prevodu, teško će Španci izvući 25.000.000 evra, koliko navodno potražuju.

Bajern jeste deficitaran na poziciji desnog beka. Prva Nagelsmanova opcija je Benžaman Pavar, ali prema poslednjim informacijama iz Minhena Francuz nije najsrećniji što igra na tom mestu i preferira da ga mladi stručnjak vrati na centralnog beka, gde je uglavnom igrao noseći dres Štutgarta.

Jozo Stanišić se dobro pokazao u uvodnom delu sezone, no onda se povredio i nema ga već duže vreme. Takođe, potrebno mu je još dosta iskustva da bi mogao da igra u kontinuitetu na nivou Lige šampiona.

Kada je u pitanju Buna Sar situacija je pomalo nejasna. Nagelsman mu ne daje šansu ni kad je u prilici za tako nešto, pa je realno očekivati njegov odlazak u skorije vreme.

Situacija je, dakle, jasna: Bajernu treba desni bek, Barsa ga nudi.

Deluje da nema prepreka da do dogovora dođe. Đerar Romero na kraju navodi da kao opcija stoji i pozajmica u januaru (s preuzimanjem kompletne plate, kako bi Barsa rasteretila budžet) s obaveznim otkupom na leto.


tagovi

Seržinjo Dest

Obaveštavaj me

Barselona
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara