Ilustracija (©Reuters, ©Shutterstock)
Ilustracija (©Reuters, ©Shutterstock)

Bajernova faza u kojoj igra po pe-esu

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.02.21. | 09:22

Minhenski gigant i aktuelni vladar Starog kontinenta gostuje večeras Laciju u sklopu prvog duela osmine finala Lige šampiona

Kakav meč, strašan meč. Iako će fudbalski romantici navijati za fudbalsko iznenađenje i mogućnost da Lacio duel osmine finala Lige šampiona sa Bajernom učini krajnje uzbudljivim, čini se da je došla faza takmičenja u kojoj minhenski gigant ne dozvoljava nikakve nepredviđene okolnosti. Aktuelni šampion Evrope, i svega ostalog dostupnog, gostuje večeras na Olimpiku u okviru prvog duela za mesto u četvrtfinalu najemninentnijeg kontinentalnog nadmetanja (21.00).

Lacio je završio kao drugoplasiran iza Borusije iz Dortmund u Grupi F, posle čega se kvalifikovao za nokaut fazu prvi put od 2000. godine, dok je vladajući Bajern udobno predvodio Grupu A.

Izabrane vesti


Biće ovo i revolveraški obračun dvojice vrsnih strelaca. Robert Levandovski je prošle sezone osvojio gotovo sve, izuzev Zlatne kopačke, koja ide u ruke najuspešnijeg golgetera u nacionalnim šampionatima. Poljak sada nailazi na čoveka koji mu je uskratio tu čast. Čiro Imobile trenutno je u "debelom" zaostatku u odnosu na Levandovskog u pogledu pogodaka u prvenstvima, ali špic rimskog tima je bio uspešniji u grupnoj fazi Lige šampiona sa pet pogodaka, naspram tri koja su delo zvezde Bajerna.

Bajern osvaja Ligu šampiona - 4,50! Bajern igra finale - 2,35!

Forma je, dakako, na strani Bjankočelesta. Posle nešto tromijeg starta sezone slavlje Lacija nad Sampdorijom u subotu od 1:0 omogućilo je sastavu Simonea Inzagija da se u potpunosti smatra kandidatom za mesto među četiri najbolja Serije A. Lacio je bio zasluženi pobednik tog dana i pravo je čudo kako nije pobedio većom razlikom, ostavivši ekipu Klaudija Ranijerija bez šuta u gol, dok je i sam imao šest. Čovek odluke bio je Luis Alberto.

Uprkos prolazu u nokaut fazu iz prilično teške grupe sa Dortmundom, Klub Brižom i Zenitom, Inzagijeva ekipa je morala da radi naporno za drugo mesto. Međutim, Italijani trenutno igraju sa mnogo više samopouzdanja nego što je to bio slučaj u toj fazi sezone, i možda može da se kaže da im okršaj sa Bavarcima dolazi u pravom trenutku.

"Meč sa Bajernom je vrhunac u poslednjih pet godina rada sa fantastičnom grupom. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo, ali da pre svega uživamo. Bajern je osvojio Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo, ali više od fokusiranja na njegove slabosti, mislim na svoj tim. Na našem putu smo igrali mnogo finala, znamo kako da se suočimo sa utakmicom poput večerašnje", ocenio je Simone Inzagi.

Sa druge strane, forma Bajerna trenutno nije tako jaka kao tokom jeseni i zime, kada su momci Hansija Flika uzeli fenomenalnih 16 bodova iz svoje grupe Lige šampiona. Vođstvo Bavaraca na vrhu Bundeslige "obrisano" je na dva boda ispred RB Lajpciga posle razočaravajućeg remija 3:3 kod kuće sa Bilefeldom, posle čega je minule subote usledio poraz od Ajntrahta.

Aktuelni šampion Evrope je u blagoj krizi, osvojio je samo bod u poslednja dva kola i sebi zakomplikovao situaciju u Bundesligi, ali možda će baš takve okolnosti uticati da se ekipa iz Bavarske ponovo "uozbilji" i krene u poteru za najvažnije trofeje u sezoni. A, i poznato je da je Bajern drugačija zver na kontinentu. Tolika, da je neporažen na poslednjih 17 utakmica Lige šampiona, a i nedavno je osvojio klupski Svetski kup.

"Sada moramo da budemo u vrhunskoj formi u Ligi šampiona. Ovo su posebne utakmice za nas i očekujem da će tim biti posebno motivisan. Imamo ideju kako želimo da igramo. Želim da to prikažemo od početka meča. Imam potpuno poverenje u svoj tim", rekao je Hansi Flik.

Lacio osvaja Ligu šampiona - 150! Lacio igra finale - 50,0!

Bavarci imaju ozbiljne probleme, od važnijih igrača zbog povreda ne mogu da računaju na Tolisoa, Gnabrija, Daglasa Kostu, Milera i Pavara, što je Fliku značajno skratilo izbor igrača, ali će i pored toga biti u situaciji da na Olimpiko izvede moćan tim.

I Simone Inzagi ima svoje probleme, povređeni su Luiz Felipe, Radu i Strakoša, ali ovaj tim Lacija ima izuzetan karakter, ne plaši se nijednog protivnika i u stanju je da ovaj meč učini uzbudljivim. Naročito kada srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić ima svoj dan.

LACIO - BAJERN, 21.00

Stadion: Olimpiko

Bez gledalaca

Sudija: Orel Grinfid (Izrael)

Lacio (3-5-2): Reina - Patrik, Ačerbi, Musakio; Lacari, Milinković-Savić, Lukas Leiva, Luis Alberto, Marušić - Korea, Imobile

Bajern (4-2-3-1): Nojer - Zule, Boateng, Alaba, Dejvis - Kimih, Roka - Sane, Gorecka, Koman - Levandovski

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA (PRVI MEČEVI)

16. februar

Barselona - Pari Sen Žermen 1:4 (1:1)

/Mesi 27 - Mbape 32, 65, 85, Kean 70/

Lajpcig - Liverpul 0:2 (0:0)

/Salah 53, Mane 58/

17. februar

Porto - Juventus 2:1 (1:0)

/Taremi 1, Marega 46 - Kjeza 82/

Sevilja – Dortmund 2:3 (1:3)

/Suso 7, De Jong 84 – Daud 19, Haland 27, 43/

Utorak, 23. februar

21.00: (2,85) Atletiko Madrid (3,00) Čelsi (2,90)

21.00: (4,20) Lacio (3,60) Bajern (1,87)

Sreda, 24. februar

21.00: (2,50) Atalanta (3,35) Real Madrid (2,80)

21.00: (7,75) Menhengladbah (4,80) Mančester Siti (1,40)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaLacioBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara