Toma Lemar (©AFP)
Toma Lemar (©AFP)

Bajernova ruka spasa Tomi Lemaru

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 17:03

Bavarci oživljavaju karijeru Atletikovog najvećeg promašaja?

Letnji prelazni rok ušao je u poslednju sedmicu, a izgleda da se minhenski Bajern sprema da sa svoje palube baci pojas spasa jednom od najvećih, a možda i najvećem promašaju u istoriji Atletiko Madrida. Nemački Sport Bild je tokom dana lansirao informaciju da Bavarci razmatraju dovođenje Tome Lemara.

Francuz kao da je zaboravio da igra fudbal od leta 2018. i trenutka kada je došao na Vanda Metropolitano. U debitantskoj sezoni za Rohiblankose još je i uspeo, doduše preskromno, da se upiše u dve najbitnije statističke kategorije. Odigrao je 43 takmičarske utakmice, postigao dva i namestio šest golova. U narednoj, 30 nastupa, skromna minutaža i potpuna apstinencija od pogodaka i deljenja završnih pasova saigračima.

Izabrane vesti

Scenario koji delimično podseća na Lemarov, svojevremeno je doživo Felipe Kutinjo na Kamp Nou i u toj priči Bajern je bio Brazilčeva ruka spasa. Doduše, nekadašnji igrač Liverpula je u Barseloni ipak imao pristojnije brojke nego Lemar u Atletiku. Boravak na Alijanc Areni doprineo je da momak iz Rija ponovo proigra, pokupi sijaset trofeja i sezonu okonča sa 11 golova i devet asistencija u kombinovano 34 nastupa u Bundesligi i Ligi šampiona.

Bavarci očigledno znaju koga merkaju i imaju jasan plan kako da ožive karijeru momka koji je u sezoni 2016/17 u Monaku bio prava fudbalska zver. Šampion Evrope nije zadržao Kutinja, niti Ivana Perišića, Liroj Sane je sklon povredama neće ga biti u sastavu naredne četiri nedelje (propušta start Lige šampiona), pa branilac trofeja u Nemačkoj mora da razmišlja o pojačanjima pred zatvaranje letnje pijace.

Bavarci žele pozajmicu, ali nisu jedini nemački klub koji bi voleo da dovede Lemara. Tu je i ambiciozni Red Bul Lajpcig koji je ipak finansijski limitiran i mogao bi da ponudi francuskom ofanzivcu novac koji dobije od pozajmice Ademole Lukmana koji je otišao u Fulam. Pozajmica je prihvatljiva opcija za Atletiko, međutim klub iz prestonice preferira prodaju.

Pojedini izvori navode da je Lemar zainteresovan za prelazak u Lajpcig, ali mogao bi da razmisli i o dolasku kod vrhunskog fudbalskog psihologa i čoveka bezgranične socijalne inteligencije, Hansija Flika.



tagovi

Toma LemarLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara