Hansi Flik (©Reuters)
Hansi Flik (©Reuters)

Bajernu u lice duva ledeni vetar, a opet je prvi

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 13:53

Bavarci dočekuju Frajburg i imaju priliku da steknu četiri boda prednosti u odnosu na Lajpcig. Pobeda jedini melem za četu Hansija Flika posle šokantnog ispadanja iz DFB kupa od drugoligaša Kila

Najbliži konkurenti su zaribali, pred Bajernom je idealna prilika da stekne opipljiviju prednost na čelu Bundeslige. Pre par meseci scenario po kojem Bavarci bez problema pune mrežu narednog rivala Frajburga se ne bi ni dovodio u pitanje. Svima bi bilo jasno da ekipu sa Švarcvald stadiona očekuje gadna utakmica. Međutim, u proteklom periodu ekipa Hansija Flika je u strahovitom padu, daleko od forme koja ju je dovela do osvajanja svega dostupnog. Pre četiri dana minhenski gigant je ispao iz DFB kupa, i to od drugoligaša Holštajn Kila. Kako Bajern može da zaustavi strmoglavo poniranje?

Poraz na penale u Kilu obeležio je zanavek ovu grupu igrača tima iz Minhena, jer je značio da je Bajern izbačen u drugom kolu DFB kupa prvi put posle više od 20 godina. Bio je to, ne može se reći očekivan, ali razumljiv sled događaja, jer Bajern već nedeljama igra umereno i daleko je od prošlogodišnje dobro podmazane mašine koja melje svakoga na svom putu.

Izabrane vesti

Posle super leta ovenčanog sa pet titula, uz Bundesligu Flikovi momcu su osvojili Kup i Superkup Nemačke, potom Ligu šampiona i Superkup Evrope, Bajernu u lice sada duva ledeni vetar. Dva poraza zaredom, eliminacija iz DFB kupa i prvi put posle 17 godina od ekipe iz niže klase. Pored toga, odbrana minhenskog sastava je slaba. Primila je 24 gola samo u Bundesligi - čak je i Ajntrajt primio jedan manje. Bajern je zapanjujući, čak i ako se nalazi na vrhu tabele Bundeslige.

Mnogi problem vide u pomenutoj, poroznoj, defanzivi. Drugi smatraju da u klubu ima previše nemira jer je nejasno da li će igrači poput Davida Alabe i Džeroma Boatenga napustiti klub na kraju sezone. Takođe, ima i tvrdnji da su Bavarci preumorni i, nadasve, siti. Upoređuju najtrofejniji tim Nemačke sa nacionalnim timom, koji je posle osvajanja Svetskog prvenstva zastao, očigledno prezasićen svih titula.

U međuvremenu, na Alijanc Arenu stiže ekipa koja je u najboljoj formi na nivou cele lige. Frajburg je nanizao pet prvenstvenih pobeda i od davljenika postao kandidat za mesto na međunarodnoj sceni. Ipak, protiv minhenskog velikana ovaj tim ne stoji najbolje. Pobedio je samo jednom na 35 prethodnih dvoboja.

BUNDESLIGA - 16. KOLO

Petak

Union Berlin – Leverkuzen 1:0 (0:0)

/Tojhert 88/

Subota

Dortmund - Majnc 1:1 (0:0)

/Menije 73 - Oztunali 57/

Keln - Herta 0:0

Hofenhajm - Arminija 0:0

Verder - Augzburg 2:0 (0:0)

/Gebre Selasije 84, Agu 87/

Volfzburg - Lajpcig 2:2 (2:1)

/Veghorst 22, Stefen 35 - Mukiele 5, Orban 54/

Štutgart - Menhengladbah 2:2 (0:1)

/Gonzales 58, Vamangituka 90+6 penal - Štindl 35 penal, Zakarija 61/

Nedelja

15.30: (1,30) Bajern (5,70) Frajburg (9,00)

18.00: (1,55) Ajntraht (4,20) Šalke (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBajern MinhenFrajburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara