Migel Arauho u dresu reprezentacije Perua
Migel Arauho u dresu reprezentacije Perua

Baksuzni bivši štoper Zvezde zbog korone propušta ključne mečeve za reprezentaciju i klub

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.03.22. | 11:38

Peru bez Migela Arauha nije uspeo da izbori direktnu vizu za Mundijal u Kataru, a Emen će ove nedelje od 16.45 časova protiv Telstara tražiti bodove kojima bi sačuvao lidersku poziciju u Erstediviziji

Kvalitetom koji poseduje, Migel Arauho zaslužuje da igra u mnogo jačem takmičenju od holandske Erstedivizije, drugog ranga. Naslućivalo se to još dok je igrao za Crvenu zvezdu (sezona 2013/2014), dokazao je i kasnije kroz igre za reprezentaciju Perua. Želeo je 27-godišnji štoper uprkos drugim ponudama da ostane uz Emen, da mu pomogne da se vrati u Erediviziju, ali u drugoj polovini marta, kada mu je to najmanje bilo potrebno, snašao ga je ozbiljan maler. Zarazio se korona virusom u najgorem mogućem momentu.

Odlično je odigrao ove sezone Arauho u Erstediviziji, takmičenju za koji je on preozbiljna klasa. Na 23 mečeva je Peruanac uspeo da postigne i četiri pogotka, čak i da upiše jednu asistenciju. Sa Arauhom u poslednjoj liniji Emen je izgledao sigurno i zasluženo se probio do liderske pozicije, sedam utakmica ga deli od povratka u Erediviziju i novih duela sa Ajaksom, PSV-om, Fajenordom i ostalima…

Izabrane vesti

Arauho je u isto vreme i reprezentativac Perua, sa Inkama je učestvovao na Mundijalu u Rusiji, a nadao se i da će da bude deo svetske smotre u Kataru ove godine. U petak je Peru igrao odlučujuću utakmicu sa Urugvajem, direktan obračun za četvrto mesto, ali neposredno pred put u Montevideo Arauho je otpao zbog pozitivnog testa. Bez njega, Peruanci su poraženi sa 1:0 i sada im predstoji da kroz duel sa Paragvajem probaju da obezbede mesto u interkontinentalnom baražu, protiv ekipe iz Azije.

Arauha nema u reprezentaciji, ali ne može da bude ni u startnoj postavi Emena ove nedelje od 16.45 časova, kada će njegov tim da ugosti Telstar. Usled loše forme Volendama Emen je uspeo da mu pobegne na +3, odnosno stekao je pet poena više od trećeplasiranog Ekselsiora. Međutim, neće biti lako produžiti niz od četiri vezana trijumfa bez 181 centimetara visokog Peruanca.

16.45: (1,45) Emen (4,20) Telstar (6,50)

U Emenu je Arauho od oktobra 2019. godine, odnosno debitantske sezone tima sa severoistoka Holandije u Erediviziji. To mu je bio drugi pokušaj da se izbori za uspešnu karijeru u Evropi.

U Zvezdu je došao kao talentovan štoper iz Uankaja za 200.000 evra, ali se nije izborio za ozbiljniju ulogu u crveno-belom dresu. Malo i zbog povrede, odigrao je svega šest utakmica za Beograđane u šampionskoj sezoni, posle čega se vratio u Južnu Ameriku. Igrao je za argentinsku Taljares Kordobu i peruancu Alijanca Limu, sa njom je osvojio i titulu, drugu u karijeri, a onda je došao u Holandiju.

U oba prethodna prelazna roka se u holandskim medijima pričalo o Arauhovom odlasku iz Emena, ali nije mu se vraćalo u Južnu Ameriku. Nadao se pozivu iz nekog prvoligaškog kluba, a kako on nije došao, bolje je bilo odraditi do kraja ugovor sa Emenom. Ističe ovog leta, posle čega će biti slobodan u izboru sredine. Za reprezentaciju Perua Arauho je do sada odigrao 22 utakmice.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

HOLANDIJA 2 – 32. KOLO

Petak

Ajndhoven – De Grafšap 1:2 (0:2)

Dordeht – Den Hag 3:1 (1:1)

Subota

Den Boš – Venlo 0:0

Ekselsior – Helmond 3:0 (1:0)

Nedelja

14.30: (4,90) MVV Mastriht (3,70) Almere (1,65)

16.45: (1,45) Emen (4,20) Telstar (6,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Holandija 2Migel ArauhoEredivizijaEmenTelstar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara