Abdon (©Reuters)
Abdon (©Reuters)

Baleari jako Majorkino uporište u Kupu kralja, Radonjić i Rajković na klupi

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 13:38

Sosijedad gostuje na stadionu Son Mua u prvom meču polufinala

Son Mua je spreman da aktivira Kup režim. To stanje uključuje pretvaranje Majorke u strašnog domaćina, koji je eliminisao Đirona u prethodnoj fazi Kupa Kralja. Ta pobeda protiv katalonskog tima izazvala je stanje euforije na Balearima, jer se tim Havijera Agirea plasirao u polufinale kupa peti put, i to posle 15 godina. Od prethodna četiri navrata - 1991, 1998, 2003. i 2009. - u tri je stigao do finala.

Statistika je na strani Majorke. Štaviše, u četiri prethodna polufinala, kod kuće, nije doživela poraz. Dve pobede i dva remija. Međutim, Real Sosijedad veruje sopstvenoj statistici u Son Mua. Tim iz San Sebastijana nije izgubio na Balearima od sezone 2012/2013. U poslednjih 11 sezona sastali su se tri puta, uz dve pobede u gostima i nerešeno.

Izabrane vesti

U aktuelnoj kampanji Agireova Majorka je najjasniji primer dvostruke ličnosti na domaćem terenu u Kupu kralja i Primeri. Za dobru verziju na nokaut turniru je Abdon Prats, koji je postigao šest od ukupno 14 timskih pogodaka Majorke u ovom izdanju. Larin ga prati sa četiri, i oni su garancija za golove Majorke. Upravo će ovaj tandem da bude ofanzivna opklada meksičkog trenera protiv Imanolovog Sosijedada.

21.00: (3,20) Majorka (3,10) Sosijedad (2,40)

S druge strane, crveno-crni su u ligaškom takmičenju pobedili na samo dve utakmice na domaćem terenu i remizirali u sedam navrata. Doživljena su dva poraza, prvi na startu sezone od Viljareala sa 0:1, i druga pre nedelju dana od Betisa istim rezultatom.

Sa druge strane, Sosijedad dolazi na megdan sa pomešanim osećanjima, oslabljen povredama, ali rasterećen povratkom dve svoje zvezde. Kubo i Traore su završili reprezentativne obaveze. Japanci je stigao pre tri dana, a Malijac u ponedeljak. Trener Imanol Alguasil će moći da ima i jednog i drugog na raspolaganju.

Međutim, Agireovi fudbaleri su jasno stavili do znanja da znaju kako da promene takmičarski čip. Abdon je to već objasnio kada je eliminisao Đironu.

"Kada se završio meč protiv Viljareala, već smo bili fokusirani na utakmicu Kupa", objasnio je Abdon.

Majorka će ponovo ostati bez usluga Pabla Mafea zbog povrede kolena, ali su domaći inače u dobroj formi pred okršaj u utorak uveče. Vedat Murići se još vraća iz dužeg odsustva, tako da je verovatno da će se njegov oporavak nastaviti sa klupe, dok bi novajlija iz Torina Nemanja Radonjić šansu trebalo da čeka sa klupe. Prema navodima Asa, među rezervistima biće i prvi golman Predrag Rajković, dok bi preostali Srbin Matija Nastasić trebalo da se nađe u srcu odbrane.

Što se tiče Sosijedada, Šeraldo Beker, Kiran Tirni, Alvaro Odriozola, Ajhen Munjoz i Karlos Fernandez nedostupni su za zbog problema sa povredama.

KUP KRALJA, ŠPANIJA - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

21.00: (3,20) Majorka (3,10) Sosijedad (2,40)

Sreda

21.30: (2,05) Atletiko Madrid (3,45) Bilbao (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup kraljaMajorkaReal SosijedadSosijedadNemanja RadonjićMatija NastasićPredrag Rajković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara