Reprezentativci Letonije (©Reuters)
Reprezentativci Letonije (©Reuters)

Baltik kup: Estonci skidaju krunu Letoncima

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 12:08

Estonija će u Talinu pokušati da skine komšije s trona takmičenja koje postoji od 1928. godine

Dok se najbolje selekcije Starog kontinenta spremaju za Evropsko prvenstvo, Estonija, Letonija i Litvanije igraju Baltik kup, jedno od najstarijih takmičenja na svetu koje se igra od 1928. godine. Dva puta je kao gost učestvovala i Finska, ali zemlja 1.000 jezera je izborila plasman na EP.

Najviše uspeha imala je Letonija koja je 13 puta bila šampion, Litvanija ima 10 naslova prvaka Baltika, dok je Estonija bila tri puta prva. Ovo takmičenje startovalo je početkom meseca. Najslabija reprezentacija je Litvanija koja je doživela oba poraza, tako da će o šampionu u ovom takmičenju da odluči današnji meč (18.00) u Talinu između Estonije i Letonije.

Izabrane vesti

Ovaj turnir je trebalo da se odigra prošle godine, ali je on odložen zbog pandemije virusa korona. Poslednjih sezona ovim regionom potpuno dominira Letonija, koja je osvojila poslednja četiri turnira, odnosno sedam od poslednjih devet.

18.00: (2,25) Estonija (3,00) Letonija (3,30)

Selektor Estonije Tomas Haberli uvrstio je na spisak golmana Arsenala, Karla Jakoba Hajna. Ovaj 19-godišnjak je među Tobdžije stigao pre tri sezone iz Nomua, a brani za rezervni tim. Za prvi tim Arsenala još nije debitovao, ali je zato sedeo na klupi na svim mečevima londonskog tima u Ligi Evrope ove sezone. Barem je tako otputovao u Lisabon, Atinu, Prag... On je ostao nesavladan u prijateljskom meču protiv Finske (1:0), a u pobedi protiv Litvanije (1:0) branio je Matvej Igonen, čuvar mreže Flore.

Letonci brane trofej, Estonci na svom terenu napadaju krunu. Ove selekcije odigrale su poslednji put meč pre tri godine, takođe, na Baltik kupu. Letonija je slavila sa 1:0. Kada igraju komšijske reprezentacije ne dolazi veliki broj golova. Na devet od 10 prethodnh utakmica bilo je 0-2 pogotka.

BALTIK KUP

Četvrtak

18.00: (2,25) Estonija (3,00) Letonija (3,30)

***kvote su podložne promenama


tagovi

reprezentacija Estonijereprezentacija Letonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara