(Star sport)
(Star sport)

Bandovićeva poruka: Moramo da grešimo da bismo pobedili

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.02.24. | 14:59

Vojvodina verovatno bez Vukana Savićevića dočekuje Mladost iz Lučana

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Pauza je gotova, lopta je opet na centru superligaških stadiona. Jesenji deo Mozzart Bet Superlige fudbaleri Vojvodine nisu okončali kako su želeli, zauzimaju sedmo mesto na tabeli, dok će u nastavku, sa novim trenerom Božidarom Bandovićem, nastojati da poprave bodovni saldo, kako bi pre svega izborili izlazak na evropsku pozornicu.

Izabrane vesti

Prva prepreka na tom putu im je ekipa Mladosti iz Lučana, koju Novosađani dočekuju, uz besplatan ulaz na stadion „Karađorđe“ (subota, 15.00, TV Arena Sport 8).

Zadovoljni smo pripremama, spremni smo za nastavak prvenstva. Prva utakmica je uvek najvažnija, a igramo je protiv iskusnog rivala, koji može da bude opasan. Fokusirano smo na nas i daćemo sve od sebe kako bismo upisali prva tri boda”, rekao je Bandović.

U poslednja tri međusobna susreta Novosađani nisu uspeli da savladaju Lučance.

„Od igrača uvek tražim da razmišljaju samo o onome što smo radili, rezultat će doći sam po sebi. Trebalo bi da budemo strpljivi i disciplinovani i pratimo taktičke zamisli koje smo uvežbavali. Mladost jeste iskusna ekipa, ali sam siguran da će moji igrači dati sve od sebe. Ne želim da imaju bilo kakav pritisak od ranijih rezultata i od statistike, niti strah od greške. Tu sam da ih podržim. Moramo i da rizikujemo i pravimo greške da bismo dobili utakmicu”.

Vojvodina dugo praktikuje foramciju 4-2-3-1. Kod Bandovića ekipa je na pripremama često delovala i u sistemu 4-3-3. Vošin trener potencira i važnost kvalitetne igre u defanzivi.

Sistem je startna pozicija igrača na terenu, ali mi smo trenirali na novim principima i igrači su to prihvatili. Želimo da dominiramo, igramo u oba smera i kvalitetno se branimo kad izgubimo loptu. Za subotu smo pripremili neke nove ideje. Primili smo mnogo golova i na tome moramo da poradimo. Moramo da dajemo još više golova nego do sada, ali i da primamo manje. Naš stil je napadački, ali bez dobre odbrane, ne možemo da dođemo do cilja”.

Bandović naglašava da je na putu ka uspehu izuzetno važna dobra komunikacija u timu.

„Nije važno koliko igraš, već šta ćeš da uradiš u minutaži koju dobiješ. Uvek sam iskren prema igračima, imao sam stalno podršku svlačionice i nadam se da će to tako biti i ovde. Biće i problema i prepreka, ali sve možemo da rešimo dobrom komunikacijom. Igrači su svesni da i oni moraju da preuzmu dgovornost i da oni ti održavaju atmosferu. Svi tražimo rezultate i pobede, ali ovo su preduslovi da tako i bude“.

Bandović je istakao da je prezadovoljan pojačanjima, te činjenicom da su ih zaobišle ozbiljnije povrede.

Adaptirali su se brzo, a tome su doprineli i igrači koji su tu odranije. Svi su na svim treninzima dali sve od sebe i prezadovoljan sam kako su se uklopile novajlije. Svi konkurišu za utakmicu. U glavi već imam startnih 11. Vukan Savićević je zbog jednog propustio četiri, pet treninga. Tokom četvrtka je trenirao, a videćemo koliko je spreman za utakmicu. Srećom nismo imali ozbiljnijih problema sa povredama tokom priprema”, završio je Božidar Bandović.



tagovi

FK VojvodinaBožidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara