Slavlje fudbalera TSC (©Star Sport)
Slavlje fudbalera TSC (©Star Sport)

Banjac režirao debakl Čuke: Umesto derbija lagana šetnja TSC-a Brdom

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.07.22. | 22:04

Gosti skupo naplatili bledo izdanje rivala i ubedljivom pobedom (4:1) na Banovom brdu počeli sezonu

Derbi prvog kola Mozzart Bet Superlige i susret pretendenata za visok plasman ispostavio se kao neizvesan samo na papiru, a znatno lakšoj pobedi gostiju (4:1) od očekivane doprinele su brojne greške Čukaričkog koje je TSC na čelu sa raspoloženim Mihajlom Banjcem umeo da naplati.

Svesni velikog uloga koji nosi već prvi duel u šampinatu rivali su visoko podignutog garda ušli u utakmicu te su uvodni minuti uz blagu inicijativu domaćina prošli mahom u čvrstoj borbi na sredini terena. Ipak, sa prvim golom borba se u potpunosti rasplamsala, dok je drugo poluvreme donelo potpuno otvaranje karata u kojem je TSC najpre iskoristio dve loše reakcije golmana Novaka Mićovića, a potom, nakon isključenja Stefana Kovača, sa igračem više rutinski priveo utakmicu kraju.

Izabrane vesti

Strpljivo je tim Žarka Lazetića vrebao šansu da zapreti rivalu uprkos inicijativi domaćina, a nakon pretnji Docića, Spasojevića i Ivanovića, posle niza nespretnih poteza defanzivaca Brđana gosti su stigli do kornera koji je izveo Banjac, a posle kojeg je Goran Antionić neometano sa druge stative glavom poslao loptu u mrežu.

Vodeći pogodak bio je dodatni povod igračima TSC-a da se u nastavku fokusiraju na defanzivu, međutim za razliku od prvog dela igre, tim Dušana Kerkeza je praktično prvu pretnju u nastavku uspeo da pretoči u gol. Posle akcije po desnom boku koju Luka Adžić nije uspeo da sa druge stative kruniše golom odbijena lopta je na levom krilu stigla do Roganovića, a levi bek Čukaričkog pronašao je pred golom rivala Mihajla Spasojevića koji je glavom upisao seniorski prvenac i doneo izjednačenje.

Pogodak mladog centarfora probudio je nadu Brđana koji su već u narednom napadu uspeli ponovo da zatresu mrežu rivala, ali je strelac gola Ndijae bio u nedozvoljenoj poziciji. Samo dva minuta posle izjednačujućeg gola usledio je hladan tuš za Čukarički pošto je Nemanja Stojić iskoristio dobar centaršut Mirčevskog iz slobodnog udarca i kardinalnu grešku golmana Mićovića te je TSC grugi put stekao prednost. Rivala na konopcima, već u 61. minutu potpuno je slomio Banjac sjajnim golom iz slobodnog udarca kaznivši još jednu grešku Mićovića, ali i nesmotreni prekršaj Mijailovića koji je prethodio prekidu. Fenomenalan udarac sa desnog krila lidera gostiju najavio je poraz Kerkeza na trenerskom debiju na Banovom brdu, a takav epilog nisu uspele da spreče ni novajlije kojima je mladi strateg ukazao šansu sa klupe Badamosi i Tomanović.

Praktično poslednje nade Brđana srušio je nesmotren potez Stefana Kovača u 79. minutu koji je sudija Aleksandar Živković kaznio crvenim kartonom. Igrač manje nije bio povod domaćinu da se povuče s obzirom na dva gola zaostatka te je završnica susreta protekla u dominaciji gostiju. Niz pretnji TSC-a prekinuo je pokušaj Tomovića koji je bio dovoljan tek da se istakne mladi golman Veljko Ilić, bonus kojem je iznenada ukazana šansa nakon povrede Nikole Bursaća.

Spušten gard Brđana i ostavljen ogroman prostor za brze napade gostiju u prvom minutu sudijske nadoknade kaznio je Slobodan Stanojlović golom za 4:1, a mladi rezervista mogao je dva minuta kasnije da zabeleži i asistenciju, ali je Ratkov pogodio mrežu iz ofsajda.

-----------------------------------

ČUKARIČKI - TSC 1:4 (0:1)

/Spasojević 53 - Antonić 35, Stojić 55, Banjac 61, Stanojlović 90+1/

Stadion: Stadion Čukaričkog

Sudija: Aleksandar Živković

Žuti kartoni: Mijailović, Ivanović (Čukarički), Ćalušić, Banjac, Stojković, Petrović (TSC)

Crveni karton: Stefan Kovač (Čukarički) u 79. minutu.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mićović 5 - Stevanović 5, Puškarić 5, Vujadinović 5,5, Roganović 5,5 (od 78. Čolović -) - Mijailović 5, Docić 5,5 (od 56. Tomović 5,5) - Ivanović 5,5 (od 78. Aganspahić -), Kovač 5, Adžić 5 (od 62. Badamosi 5) - Spasojević 6 (od 56. Ndijae 5,5).

TSC (4-2-3-1): Ilić 6,5 - Stojković 6,5, Antonić 7, Ćalušić 6,5, Petrović 6,5 - Stojić 7 (od 85. Ratkov -), Đakovac 6,5 - Stanojev 6,5 (od 64. Tomanović), Banjac 7,5 (od 85. Dukure -), Mirčevski 6,5 (od 76. Stanojlović 7) - Vukić 6,5.

Igrač utakmice: Mihajlo Banjac.

-----------------------------------

MOZZART BET SUPERLIGA - PRVO KOLO

Petak

Voždovac - Novi Pazar 1:0 (1:0)

/Hajdin 43/

Subota

Javor - Partizan 0:4 (0:1)

/Petković 21, Natho 68, Baždar 77, Rikardo 90+3 pen/

Čukarički – TSC 1:4 (0:1)

/Spasojević 53 – Antonić 35, Stojić 55, Banjac 61, Stanojlović 90+2/

Mladost – Spartak 1:1 (0:1)

/Bojović 68 pen – Bijelović 40/

Nedelja

20.00: (1,20) Crvena zvezda (6,75) Radnički Niš (14,0)

20.00: (2,00) Radnik (3,40) Mladost NS (3,90)

20.00: (1,90) Vojvodina (3,40) Napredak (4,30)

Ponedeljak

20.00: (2,40) Kolubara (3,25) Radnički Kragujevac (3,05)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

ČukaričkiTSC Bačka TopolaMihajlo BanjacGoran AntonićNemanja StojićMihajlo SpasojevićMOZZART SuperligaSlobodan Stanojlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara