Mihajlo Banjac (©Starsport)
Mihajlo Banjac (©Starsport)

Banjac samouveren: Nećemo imati problema u Lučanima, otvorićemo polusezonu pobedom

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 11:58

TSC gostuje Mladosti u nedelju od 13 časova, u okviru 22. kola Superlige Srbije

Veliki broj neočekivanih rezultata doveo je Superligu Srbije u situaciju da je između 13-plasiranog Radnika i Vojvodine, koja zautima četvrto mesto, koje potencijalno vodi u Ligu konferencije, razlika samo devet bodova. Sve to obećava da ćemo tokom prolećne polusezone da gledamo žestoku borbu za plej-of i Evropu, a za šest klubova ona počinje ove nedelje.

Jedna od ekipa koje su trenutno plasirane daleko ispod očekivanja s početka sezone je TSC iz Bačke Topole. Jesen je protekla u veoma promenjivim izdanjima, nije u prvi mah pomogla ni smena Mladena Krstajića, odnosno dolazak Žarka Lazetića. Tokom januara je zato napravljeno nekoliko promena u timu, pa će plavo-beli u nešto drugačijem sastavu da napadnu od 13 časova Mladost u Lučanima.

Izabrane vesti

Pre svega, otišli su iz Bačke Topole bivši reprezentativci Slobodan Rajković (MTK Budimpešta) i Marko Petković (Honved). Đuro Zec se preselio u Hanoj, dok je sa Filipom Babićem raskinut ugovor i on je potpisao za Loznicu.

Opremu TSC-a su zadužila trojica fudbalera, a najzvučnije pojačanje je svkakao Petar Škuletić. Povratak nekadašnjeg napadača Monpeljea u srpski fudbal privuklo je najveću pažnju javnosti. Nije ipak Škuletić jedini povratnik, u Srbiji je ponovo i francuski vezista Bubakari Dukur. Nekadašnji igrač Javora je došao u TSC iz trećeligaša Šamblija.

13.00: (2,85) Mladost (3,30) TSC (2,50)

Ofanzivu je pojačalo i 25-godišnje krilo Akademike Pandev, Martin Mirčevski. Makedonac je bio sjajan prošle jeseni u domovini, na 18 mečeva je postigao 16 golova i zabeležio četiri asistencije.

Lazetić je najavio da će sa ovim pojačanjima TSC da se bori za to četvrto mesto u Superligi, ali i da će probati i da osvoji Kup Srbije.

TSC po kvalitetu igrača, organizaciji i svemu što predstavlja mora svaku utakmicu da ide na pobedu. To su uopštena očekivanja. Nismo na poziciji na kojoj želimo da budemo, imamo jasne ciljeve i ambicije. Pre svega, da dođemo do plej-ofa, a zatim i da napadnemo plasman u Evropu. Ovaj klub po svemu zaslužuje da igra Evropu. Takođe, u Kupu Srbije imamo svoje ambicije, da pobedimo sve protivnike koji nam se budu našli na putu ka trofeju. Mladost izuzetno cenim. Menjaju se treneri u tom klubu, ali ideja ostaje ista. Oni minimalno menjaju tim, imaju puno iskusnih igrača. O njihovoj ozbiljnosti govori to što su iz jedne nezgodne pozicije, sa sedam poraza na početku sezone, došli do mesta na kojem su sada. Znamo da nas čeka veoma zahtevna utakmica. Znamo da uslovi za igru neće biti idealni, kao što smo mi u određenoj meri navikli. Pokušaćemo da se adaptiramo. Imamo svoje ciljeve“, kazao je Lazetić.

Mladost je 11. na tabeli, sa samo dva boda manje od TSC-a. Cilj tima iz Lučana je takođe plasman u plej-of, a kako bi olakšali njegovo ostvarenje angažovana su dva pojačanja.

Iz ljubljanske Olimpije je došao nekadašnji omladinac Partizana, 23-godišnji Sava Petrov, dok se kao slobodan igrač vratio u Lučane bivši vezista Lugana i Larise, Radomir Milosavljević.

Poštuje njihov kvalitet, ali vezista TSC-a Mihajlo Banjac nije preterano zabrinut. Igrač kojeg je ovog januara pokušala da kupi Crvena zvezda je najavio borbu za sva tri boda.

Dobar period je iza nas, odradili smo dobar posao na pripremama. Treba da budemo zadovoljni kako smo odigrali utakmice, ali i sa fizičkom spremom. Mislim da ćemo prolećni deo odraditi mnogo bolje, u skladu sa očekivanjima, i ispuniti naše ciljeve. Mladost je ispod nas jedno mesto, očekuje nas težak teren, ali ako budemo na nivou kao što smo bili na pripremama, nećemo imati problema i otvorićemo drugi deo sezone sa pobedom“, uverava Banjac.

U prvom duelu u sezoni TSC je savladao Mladost sa 2:1.

SUPERLIGA SRBIJE - 22. KOLO

Subota

Radnički KG - Proleter 0:1 (0:0)

/Mitrović 73/

Radnički Niš - Partizan 0:2 (0:1)

/Rikardo 44, Urošević 84/

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (1:0)

/Pavkov 16, Ohi 76, Dragović 79/

Nedelja

13.00: (2,85) Mladost (3,30) TSC (2,50)

15.00: (2,00) Metalac (3,45) Novi Pazar (3,80)

17.00: (2,75) Kolubara (3,20) Voždovac (2,65)

Ponedeljak

13.00: (2,00) Spartak (3,40) Radnik (3,90)

15.00: (1,75) Vojvodina (3,60) Napredak (4,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Superliga SrbijeTSC Bačka TopolaMladost LučaniMihajlo Banjac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara