Fudbaleri Barselone i Dani Alveš u centru pažnje (Foto: Reuters)
Fudbaleri Barselone i Dani Alveš u centru pažnje (Foto: Reuters)

Barsa bez Danija Alveša u Ligi Evrope, prednost dobili Obamejan, Tores i Traore, registrovan i Dembele

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 19:30

Katalonci su imali pravo da registruju samo tri zimska pojačanja, pa je Brazilac izostavljen sa konačnog spiska

Koliko se sve u Barseloni promenilo i kakve probleme su klubu napravila loša poslovanja koja su ga dovele na ivicu ekonomskog kolapsa, najbolje govori činjenica da će Blaugrana od februara igrati u Ligi Evrope. Ispali su Katalonci iz Lige šampiona i sa Napolijem se bore za plasman u osminu finala drugorangiranog takmičenja Starog kontinenta. Objavili su i spisak igrača na koje će trener Ćavi Ernandez računati u nastupajućoj fazi takmičenja, a na njemu nema povratnika Danija Alveša, dok je registrovan gotovo otpisani Usman Dembele.

Brazilac se vratio u klub sa Kamp Noua posle pet i po godina. Pristao je da pomogne klubu u teškom trenutku i na zalasku karijere potpisao ugovor do kraja sezone i potpisao za minimalnu zaradu (155.000 evra godišnje). Već je upisao četiri nastupa, a zabeležio je i dve asistencije i tako dokazao da nije za staro gvožđe.

Izabrane vesti

Ipak, neće moći da pomogne ekipi u Ligi Evrope. Naime, Barselona je imala pravo da registruje samo tri zimska pojačanja, pa su u klubu odlučili da daju prednost ofanzivcima Pjeru Emeriku Obamejanu, Feranu Toresu i Adami Traoreu.

Na spisku su 32 imena, zaključno sa osmoricom igrača iz rezervnog tima. U pitanju su Ilijas Ahomaš, Astralaga, Balde, Arnau Komas, Handro, Gavi, Alvaro Sanz i Arnau Tenas, koji se nalaze na B listi.

Interesantno je da je registrovan i francuski internacionalac Usman Dembele, koji je bio na izlaznim vratima kluba, a čak se spekulisalo da bi mogao da dobije i čiste papire kako bi se Barsa oslobodila njegovih visokih primanja. Videćemo da li je ovo znak da bi njegova sudbina na Kamp Nou mogla naprasno da se promeni.

SPISAK BARSELONE ZA LIGU EVROPE

Golmani: Mark Andre Ter Štegen, Neto, Arnau Tenas, Ander Astralaga

Odbrana: Seržinjo Dest, Đerar Pike, Ronald Arauho, Klemon Lengle, Đordi Alba, Oskar Mingueza, Samuel Umtiti, Erik Garsija, Aleks Balde, Arnau Komas

Sredina: Serhio Buskets, Riki Puć, Pedri, Serhi Roberto, Frenki de Jong, Niko, Gavi, Handro Oreljana, Alvaro Sanz

Napad: Usman Dembele, Memfis Depaj, Ansu Fati, Adama Traore, Martin Brajtvajt, Luk de Jong, Feran Tores, Pjer Emerik Obamejan, Ilijas Ahomaš


tagovi

BarselonaĆaviDani AlvesUsman DembelePjer Emerik ObamejanAdama TraoreFeran Tores

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara