Lionel Mesi (Reuters)
Lionel Mesi (Reuters)

Barsa kreće na dugo putešestvije, uz povratak Mesija Ueska pasti mora

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.01.21. | 10:27

Azulgranasi pamete dva poraza od Katalonaca sa po osam primljenih golova

Januar je mesec posle kojeg će biti jasnije da li je Barselona kandidat za titulu u Španiji. Počevši od večerašnjeg duela 17. kola sa Ueskom (21.00), Katalonci kreću na putešestvije koje se završava tek pred kraj prvog meseca u godini. Dakle, očekuju je još prvenstvena gostovanja Atletik Bilbau, Granadi, potom duel u polufinalu Superkupa sa Real Sosijedadom, pa onda još jedan ispit na strani protiv Elčea.

U trenutku kada se petostruki šampion Evrope bude vratio na svoj Kamp Nou, već će imati novog predsednika, a kako mu, ko god bude bio izabran, prvi zadatak ne bude bio da gasi požare, Barselona će morati da iskoči iz ovogodišnjeg užasnog šablona na gostovanjima. Od mogućih 18 bodova iz šest utakmica, ekipa Ronalda Kumana sakupila je svega sedam, a to nije učinak koji odlikuje ozbiljne kandidate za titulu.

Izabrane vesti

Barselona je posle frustrirajućih 1:1 sa Eibarom koji se uz briljantnu partiju Marka Dmitrovića domogao prvog, istorijskog boda na Kamp Nou dočekala Novu godinu. U toj utakmici nije bilo Lionela Mesija, koji će biti spreman da protiv Ueske razbije monotoniju u redovima Katalonaca i donese im četvrtu pobedu u poslednjih šest prvenstvenih utakmica. Već i vrapci na grani znaju da je legendarni Argentinac ušao u poslednjih šest meseci ugovora i da samim tim ima odrešene ruke da pregovara sa kim god mu je volja. Međutim, obećao je najbolji strelac u istoriji kluba obećao je da to neće činiti dok ne porazgovara sa novim predsednikom.

Mesi i saigrači neće imati pomoć povređenih Felipea Kutinja, Ansu Fatija, Serhi Roberta, Đerara Pikea i Samjuela Umtitija, ali i pored toga Ueska mora pasti. To je jedini stav sa kojim fudbaleri gostujućeg sastava smeju da uđu u okršaj na stadionu Alkoraz. Ueska im je na tom mestu odolela aprila 2019. godine u remiju mirnih mreža, ali pre toga Azulgranasi pamte neke strahovite poraze od Katalonaca. Septembra 2018. bilo je 8:2 na Kap Nou uz dva gola i dve asistencije Mesija, dok je četiri godine ranije Barsa iz Kupa Kralja ispratila Uesku posle dvomeča ukupnim rezultatom 12:1!

Prosto je neverovatno da je Ueska posle 20 primljenih golova iz tri utakmice sa Barelonom uspela da smogne snage da spusti roletnu na svoj gol pre više od godinu i po dana i to je detalj koji bi morao da alarmira Katalonce i stavi im do znanja da ne sme biti opuštanja. Pobeda Barselonu bar na neko vreme vodi na poziciju pet koju trenutno drži Sevilja.

Nekoliko sati ranije Atletiko Madrid gostuje Alavesu (16.15) svestan da mu pobeda donosi preskakanje gradskog rivala Real Madrida i čelo tabele. Iako su Rohiblankosi u seriji od tri pobede, Dijego Simeone nije bio zadovoljan učinkom u napadu, a kako piše Marka, žrtva će biti Žoao Feliks koji će se preseliti na klupu. Samim tim, napadački dvojac trebalo bi da čine Luis Suarez i Anhel Korea. Na teren se posle povrede vraća štoper Hose Himenez i popuniće mesto suspendovanog Stefana Savića. Dakle, ubedljivo najčvršća odbrana lige (pet primljenih golova) gostuje jednom od lošijih napada (14 pogodaka na 16 utakmica). Ne deluje da Alaves ima kapacitet da iznendi Atletiko u toj meri da mu nanese prvi poraz u međusobnim duelima od 2003. godine. Od tog trenutka sastajali su se u deset navrata, Jorgandžije su slavile šest puta.

Sve današnje mečeve Primere možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMERA – 17. KOLO

Subota

Viljareal - Levante 2:1 (1:0)

/Ninjo 19, Moreno 54 - Leon 73/

Betis – Sevilja 1:1 (0:0)

/Kanales 51 pen – Suso 48/

Hetafe - Valjadolid 0:1 (0:1)

/Vajsman 37/

Real Madrid - Selta 2:0 (1:0)

/Vaskez 6, Asensio 53/

Nedelja

14.00: (1,62) Bilbao (3,50) Elče (6,75)

16.15: (6,75) Alaves (3,50) Atletiko Madrid (1,62)

18.30: (2,60) Eibar (2,95) Granada (3,00)

18.30: (1,62) Sosijedad (3,80) Osasuna (5,90)

21.00: (6,50) Ueska (4,30) Barselona (1.50)

Ponedeljak

21.00: (2,10) Valensija (3,10) Kadiz (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

UeskaLionel MesiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara