Anželo (©Reuters)
Anželo (©Reuters)

Barsa pazari dva nova Santosova bisera: Anželo i Kaiki idu Nejmarovim stopama

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.02.22. | 13:37

Cena za dvojicu – 70.000.000 evra

Delovalo je do skoro da je Barselona klub bez ideje, bez smisla, kao brod bez kapetana. Naravno i kao klub bez – para.

Ali, izgleda da na Nou Kampu imaju ideju. Pored toga što su tim uveliko podmladili i mnogo golobradih momčića nosi crveno-plavi dres, u pozadini je i plan da se pokupi, izgleda, sve što može od najtalentovanijih fudbalera sveta.

Izabrane vesti

Umesto da se uzimaju gotovi igrači da zamene vedete kojima je istekao rok trajanja, što je dovelo do čitavog niza promašaja u klubu, zamisao je da se uzimaju mladi supertalentovani igrači, za koje još ima vremena da se preoblikuju i da im se ubaci „dnk“ Barselone.

Dvojica novih talenata koji su blizu dogovora sa Barselonom su dva bisera brazilskog Santosa. Iz kluba iz kojeg je i Nejmar došao svojevremeno na Nou Kamp.

Prvi je Anželo Gabrijel, krilni napadač crno-belih koji ima 17 godina, a već dve-tri godine je na oku skauta najmoćnijih klubova sa Zapada. Zvuči pomalo paradoksalno da je toliko talentovan napadač postigao samo jedan gol u poslednjih godinu dana, ali očigledno ima kvalitete zbog kojih ga intenzivno prate mnogi, dok je Barselona spremna da ga kupi.

Štaviše, kako piše katalonski Sport, nominalni dogovor Santosa i Barselone postoji. Po njemu, Anželo će ostati u brazilskom klubu dok ne napuni 18 godina, tu će se brusiti i moraće što više da igra za prvi tim, da bi došao koliko-toliko spreman u daleko jaču ligu kao što je Primera.

Ista priča važi za Kaikija, štopera Santosa, kojem takođe predviđaju veliku karijeru. Njegov najveći kvalitet na koji „otkidaju“ skauti evropskih klubova je velika spretnost u iznošenju lopte iz poslednje linije, što je vrlina kojom se malo centralnih defanzivaca danas može pohvaliti.

Cena za dvojicu mladih fudbalera je po 35.000.000 evra, odnosno 70.000.000 evra ukupno. Sportski sektor se konsultovao sa trenerom Ćavijem posle svih ocena brojnih skauta koji su gledali Santosove bisere i konačna procena je da vredi investirati u njih.


tagovi

BarselonaSantosKaiki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara