Marko Asensio
Marko Asensio

Barsa planira da zatrese Pirineje kako nije skoro 30 godina

Vreme čitanja: 4min | uto. 20.09.22. | 13:24

Katalonci planiraju napad na Marka Asensija...

Barselona je napravila ozbiljnu pometnju na tržištu tokom leta. Bez obzira na silne dugove koji prelaze cifru od 1.000.000.000 evra, Katalonci su pronašli model kako da rekonstruišu ekipu i ponovo postanu ozbiljan faktor i u domaćem šampionatu i u Evropi. Na Kamp Nou je proteklih meseci stiglo čak sedam pojačanja, što skupocenih što besplatnih, međutim tu se ideja o osvežavanju i jačanju rostera ne završava.

Ćavi insistira na tome da klub pomno nastavi da prati tržište i vreba svaku priliku da po povoljnim ekonomskim uslovima dođe do kvalitetnih igrača. Tako Mundo deportivo, list naklonjen katalonskom gigantu i dobro upoznat sa situacijom u Blaugrani, navodi da je sledeći cilj ni manje ni više do - Marko Asensio (26)!

Izabrane vesti

'Na stranu suvi kvalitet, postoje faktori koji objašnjavaju zašto Barsa veoma pažljivo prati Asensija. Prva je, svakako, njegova trenutna nezavidna situacija u Real Madridu, sa kojim ima ugovor samo do leta iduće godine. Kako do obnove saradnje nikako nije došlo, spekulacije o njegovom odlasku prirodno su se nadovezivale jedna na drugu. Bilo je reči da mu klub neće stajati na putu ukoliko stigne adekvatna ponuda, ali to se nije dogodilo, bez obzira na interesovanje Arsenala, Milana i Njukasla', stoji u tekstu katalonskog lista.

Nadao se Asensio, nakon što je bilo jasno da ostaje na Bernabeu, da bi makar njegov status i minutaža mogli da se poboljšaju. Međutim ništa ni od toga. Ni propali transfer Kilijana Mbapea, ni povreda Karima Benzeme što će uslediti - ništa značajno nije promenilo stav Karla Ančelotija da Asensiju daje šansu na kašičicu.

Naravno, u njegovu korist nije išao ni meteorski razvoj Vinisijusa Žuniora, odnosno činjenica da je Fede Valverde izrastao u jednog od najboljih vezista Evrope.

Bez obzira na redukovanu minutažu - igrao oko 40 minuta u proseku - Marko Asensio je tokom prošle sezone imao sasvim solidan učinak. Postigao je 12 golova i igrao na nekoliko različiti pozicija bez velikih oscilacija. I upravo je to privuklo pažnju Ćaviju, piše Mundo - njegova svestranost.

Isti izvor dalje navodi da je zimsko tržište poslednja prilika za Real da bilo šta zaradi na njemu. U suprotnom, klub koji ugovori lične uslove sa igračem može da ga vodi bez obeštećenja u junu. Predstojeći period biće ključan. Ono što ide na ruku Barseloni jeste veoma loš odnos Realove publike prema Asensiju. Jedan je od retkih igrača koji i kada timu dobro ide dobija zvižduke. Taj 'detaljčić', kao i činjenica da je već duži period skrajnut u klubu u kom je od svoje 18 godine, mogao bi i te kako da ima uticaja prilikom odabira naredne destinacije.

U krajnjem slučaju, ne bi bio prvi koji se transferom u redove ljutog rivala sveti prvoj ljubavi.

Barsa, na neki način, počinje da radi na misiji 'Marko Asensio' prateći naredna dešavanja u Madridu. Sam igrač ne krije da je nezadovoljan, često to otkriva i njegov govor tela, zbog čega i dolaze pomenuti zvižduci sa tribina...

'Ono što naši izvori mogu da potvrde jeste da na Nou Kampu ozbiljno prate Asensija zbog njegovih godina i nivoa tehničke i taktičke prilagodlivosti. S navršenih 26 i na stotine velikih utakmica spada u red veoma zrelih igrača, a opet, pred njim je još mnogo godina vrhunskog fudbala. Tih 12 pogodaka prošle sezone govori o njegovom kvalitetu, a tehnički kapacitet mu dozvoljava da uspešno odgovori svakom zadatku koji trener pred njega postavi. Dakle, ukoliko se tokom zime ništa ne bude promenilo na relaciji Real - Asensio, Barselona planira da krene u akciju. Postoji još jedan faktor koji ne treba potceniti: dobar odnos Đoana Laporte i njegovog agenta Žorža Mendeša', podvlači Mundo.

Asensio jeste u blagom padu, karijera mu najblaže rečeno stagnira već dve-tri godine (za razliku od perioda kad je vredeo 90.000.000 evra i kada ga je Jirgen Klop želeo u Liverpulu), ali očito da u Barseloni imaju ideju šta bi i kako sa njim. A da se ne šale s ovakvim stvarima pokazali su tokom leta.

E sad, koliko bi eventualni transfer prodrmao špansko tlo nije potrebno posebno objašnjavati. O tome će najbolje podatak kada se poslednji put dogodio prelazak sa Bernabeua na Nou Kamp. Sećate se? Bilo je to još u prošlom veku, konkretno 1996. godine. Tada je Luis Enrike podigao veliku prašinu na Pirinejima.

Pre njega istim, neutabanim putem, krenuo je Lusijen Miler davne 1965. I to bi bilo to kada govorimo o posleratnom fudbalu.

Ozbiljan izazov i ozbiljna igra s vatrom. Oduvek bilo.

Marko Asensio je na potezu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Marko Asensio

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara