Barsa plesala po ivici ali je srušila lidera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 23:20

Katalonci preokrenuli, Ter Štegen sačuvao pobedu

Retki su slučajevi da Barselona dočekuje Real Sosijedad na Kamp Nou kao lidera, a još ređi da se Barsa trese za pobedu protiv gostiju iz San Sebastijana. Koliko god je Real Sosijedad u prošlosti na svojoj Anoeti znao da bude kost u grlu moćnim Kataloncima, toliko je bio bezopasan na Kamp Nou sa samo jednim remijem i 27 poraza na poslednjih 28 mečeva.

Iako je ovo danas neki drugi Real Sosijedad, najbolji još od vremena Kovačevića i Nihata, a ovo je najslabija Barselona u poslednjih 15 godina, tradicija se nije promenila. Plesala je Barsa po ivici večeras, ali je uspela da pobedi uz preokret i Ter Štegena.

Izabrane vesti

Kuman je iznenadio sa mladim tandemom štopera ArauhoMinguesa i Pedrijem levo umesto Kutinja. Na drugoj strani, Sosijedad je bio žestoko oslabljen neigranjem povređenih Ojarzabala i Davida Silve. Skoro pola sata nije bilo šansi, a onda je Sosijedad poveo iz prve prilike. Vilijan Žoze je pogodio na asistenciju Portua posle kornera.

Ali gosti se nisu dugo radovali. Mesi je navukao nekoliko protivničkih igrača, odigrao do Grizmana, ovaj do Pedrija, a ovaj je našao Đordija Albu koji je postigao lep gol.

Potom su Grizman i Brajtvajt propustili šanse, da bi napokon De Jong preokrenuo na asistenciju Albe.

Grizman je na početku drugog poluvremena propustio dva zicera za minut. Real Sosijedad je preuzeo inicijativu i sredinu terena pa je Kuman probao sa Trinkaom i Alenjom da uspostavi balans. Ipak, Ter Štegen je bio taj koji je odbranio zicer Isaku i sačuvao Barsi pobedu.



tagovi

Frenki de JongMark Andre Ter Štegen

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara