Pogodak Pedrija (© Reuters)
Pogodak Pedrija (© Reuters)

Barsa preživela dramu, ali više od deset sati nije primila gol i na El Klasiko ide kao prva! Ćavi sa tri leva beka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.10.22. | 23:00

Na Nou Kampu vrednih 1:0 protiv Selte koja je u finišu propustila nekoliko sjajnih prilika

Pleni Real ofanzivnim potencijalom, Barselona defanzivnom čvrstinom. Sva je prilika da nas 16. oktobra na stadionu „Snatjago Bernabeu“ čeka El Klasiko kakav dugo nije viđen, sudariće se ujednačene ekipe da odluče ko je bolji, jer su trenuno najveći rivali španskog fudbala – poravnati.

Katalonce na vrhu tabele posle nekompletnog osmog kola Primere drži samo gol-razlika, ali činjenica da je osvojila isti broj bodova kao prvak države i Evrope sugeriše da će u prvom velikom obračunu na početku nove sezone sve da pršti. Barsa jeste na početku ciklusa oduševila napadačkom moći, ali je ispod radara prošla činjenica da je u odnosu na prethodnu sezonu napredovala u odbrani, što se videlo i u završnom meču nedeljnog programa, pošto je savladala Seltu na identičan način kao kraljevski klub dan ranije Hetafe. Minimalcem.

Izabrane vesti

Za tih 1:0 postarao se Pedri, pošto je u 17. minutu iskoristio lošu reakciju Nunjeza, savladao Avgustina Marćezina i obezbedio Ćavijevoj ekipi mir pred sedmicu istine u kojoj je najpre očekuje duel Lige šampiona sa Interom na Nou Kampu, onda i derbi sa Realom.

Mada, nije sve idealno u Barsi. Usled velikog broja povreda, Ćavi je prinuđen da improvizuje, duel sa Seltom počeo je čak sa trojicom levih bekova!? Na prvi pogled čudno, ali istinito. Na primarnoj poziciji igrao je Đordi Alba i to je sve u redu, ali novajlija iz Čelsija Markos Alonso – kome je primarna pozicija na levoj strani odbrane – dejstvovao je kao štoper u paru sa Đerarom Pikeom, iako je stručni štab ostavio na klupi Erika Garsiju (povređeni su Arauho, Kristensen i Kunde), a zanimljiva je bila i odluka da se Alehandro Balde (momak iz „klase 2003“) prekomanduje na desnu stranu terena i tako nedomesti izostanak Ektora Beljerina.

U takvim okolnostima odbrana Barselone jeste bila ranjiva, posebno se to odnosi na šanse koje je sastav Eduarda Kudeta stvorio u drugom delu (Oskar Rodrigez, Ugo Maljo, Jago Aspas), pogodak Jorgena Larsena poništen je zbog ofsajda, ali za domaćina je najvažnije što je preživeo stresni meč – posebno u završđnici kad je Pasijensija uzdrmao okvir, a Ter Štegen kasnije morao da brani udarac Karlesa Pereza – i ostao na samo jednom primljenom kolu. I to još u drugom kolu na Anoeti.

Ovo je bio šesti vezani susret na kome se mreža Marka Andrea ter Štegena nije zatresla 635 minuta (više od deset sati miruje) čime je Barselona ponovila ostvarenje iz 2015. kad je među stativama stajao Kaludio Bravo.

PRIMERA – 8. KOLO

Petak

Osasuna - Valensija 1:2 (0:1)

/Brašanac 90+3 - Klajvert 28, Dijakabi 54/

Subota

Almerija - Rajo Valjekano 3:1 (3:0)

/Robertone 8, Babić 17, Ture 39 - Katena 81/

Atletiko Madrid - Đirona 2:1 (1:0)

/Korea 5, 48 - Rikelme 66/

Sevilja - Bilbao 1:1 (1:0)

/Tores 4 - Vesga 73/

Hetafe – Real 0:1 (0:1)

/Militao 3/

Nedelja

Valjadolid - Betis 0:0

Kadiz – Espanjol 2:2 (1:0)

/Ćust 41, Lukas Perez 78 – Hoselu 51, 67/

Sosijedad - Viljareal 1:0 (1:0)

/Mendez 33/

Barselona – Selta 1:0 (1:0)

/Pedri 17/

Ponedeljak

21.00: (3,25) Elče (3,00) Majorka (2,60)




tagovi

Mark Andre Ter ŠtegenMark-Andre Ter ŠtegenBarselonaPedri

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara