Slavlje fudbalera Barselone (©Reuters)
Slavlje fudbalera Barselone (©Reuters)

Barsa prva posle Reala: Depaj u metu posle dva meseca, Buskets čekao pola godine, Fati opet na terenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.05.22. | 22:56

Iskorišćen kiks Sevilje

Real je svoje završio i pokorio Španiju, ostali mogu da se poređaju po volji. Kako stvari stoje, sve je izvesnije da će Blankosima u leđa prvi gledati najljući rival - Barselona. Verovatno i najslađi detalj kraj šampionske krune madridskog kluba, pogotovo jer je titulu obezbedio mnogo pre kraja prvenstva.

Barselona je iskoristila ozbiljan kiks Sevilje protiv Kadiza, savladala Majorku i preuzela drugu poziciju na tabeli Primere. Bilo je to veče u kojoj su se rušili zidovi kako bi se došlo do minimalne pobede (2:1). Naime, Memfis Depaj pogodio je metu u domaćem prvenstvu prvi put posle dva meseca, mada se u tom intervalu nije baš naigrao kod Ćavija. Skupio je tek 149 minuta kroz pet utakmica, svaki put je ulazio sa klupe. Večerašnji susret odigrao je od početka do kraja i to mu se u Barsi dogodilo prvi put posle bezmalo pet meseci i susreta Lige šampiona sa Bajernom.

Izabrane vesti

Serhio Buskets takođe se upisao u listu strelaca i nije toliko iznenađenje to što mu je trebalo šest meseci da bi to učinio u prvenstvu, ali piše se da je postio pola godine... Mnogo je bitnije to što se na teren prvi put posle januara meseca vratio Ansu Fati. Supertalentovani krilni napadač muči se ozbiljno sa povredama zbog čega je ove sezone odigrao samo deset utakmica, a posle oporavka od poslednje nezgodne povrede tetive konačno je došao u takmičarsku formu potrebnu da istrči na teren i odigra završnih petnaestak minuta. Poslednji put kada se oporavio "trajao" je svega dve utakmice pre nego što je opet otišao na višemesečnu pauzu. Svi se u Barseloni nadaju da bi takvom trendu konačno moglo da se stane na put i da će Fati konačno postati jedan od igrača koje je Ćavi projektovao za buduće nosioce.

Barselona je izgledala uverljivo, uprkos rezultatu. Držala je utakmicu u svojim rukama praktično od početka do kraja, brzo stigla do vođstva preko Depaja koje je unelo dodatnu sigurnost u domaće redove, da bi Buskets na startu drugog poluvremena praktično osigurao tri boda. Majorka se solidno pokazala protiv velikog favorita, a pogodak Railjija u 79. minutu podigao je nivo borbene gotovosti u domaćim redovima, toliko da se utakmica ne pretvori u dramu.

Bez opretećenja Barsa može da dočeka završna četiri meča. Ima sve u svojim rukama, u sledećem kolu ide na noge Betisu i ako tu prepreku reši imaće definitivno najbolju šansu da zauzme drugu poziciju na kraju prvenstva. Majorku do kraja čeka ludnica jer je crvena zona samo na bod razlike...

PRIMERA – 34. KOLO

Petak

Sevilja - Kadiz 1:1 (1:0)

/En Nesiri 7 - Perez 66/

Subota

Alaves - Viljareal 2:1 (2:0)

/Laguardija 4, Eskalante 31 - Čukvueze 47/

Real Madrid - Espanjol 4:0 (2:0)

/Rodrigo 33, 43, Asensio 55, Benzema 81/

Valensija - Levante 1:1 (1:0)

/Duro 27 - Duarte 81/

Atletik Bilbao – Atletiko Madrid 2:0 (1:0)

/Ermoso 8 ag, Injaki Vilijams 56 pen/

Nedelja

Elče - Osasuna 1:1 (0:0)

/Milja 84 - Budimir 67pen/

Granada - Selta 1:1 (0:0)

/Milja 90+1 - Puertas 72/

Rajo Valjekano - Real Sosijedad 1:1 (0:1)

/Falkao 77 - Serlot 33/

Barselona - Majorka 2:1 (1:0)

/Depaj 25, Buskets 54 – Railjo 79/

Ponedeljak

21.00: (2,75) Hetafe (2,90) Betis (2,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Ansu FatiMemfis DepajSerhio BusketsBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara