Jusuf Demir (Foto: AFP)
Jusuf Demir (Foto: AFP)

Barsa "sklanja" supertalenta na šest nedelja kako bi uštedela 10.000.000 za januar

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 17:25

Jusuf Demir će ni kriv ni dužan morati na tribine

Pet pojačanja bez obeštećenja, preprodaja "sveže" kupljenog fudbalera, gomila pozajmljenih kako bi se rasteretio platni budžet i povrh svega gubitak najvrednijeg igrača kao najbolji dokaz trenutne situacije na Nou Kampu. Barselona je letos poslovala u skladu sa mogućnostima, a ponašaće se tako i u narednom periodu, sve dok ne ispegla finanijske knjige.

U prilog tome i informacija nemačkog Skaja o planovima katalonskog kluba za naredni prelazni rok. Naime, Barselona će na mesec i po dana "skloniti" Jusufa Demira kako bi uštedela 10.000.000 evra za predstojeću zimsku pijacu.

Izabrane vesti

O čemu se zapravo radi?

Prilikom sklapanja dogovora sa bečkim Rapidom oko pozajmice austrijskog supertalenta, Barselona je letos ubacila opciju otkupa njegovog ugovora za 10.000.000 evra. Međutim, taj otkup postao bi obavezan onog trenutka kada 18-godišnje krilo upiše deseti nastup za katalonski klup. A, Demir je u dosadašnjem delu sezone već odigrao devet utakmica. Barseloni je novac pak potreban za planirana pojačanja u zimskom prelaznom roku - uveliko se spekuliše o transferu Ferana Toresa - pa će prema informacijama radije pomenutu svotu za austrijskog ofanzivca izdvojiti iz budžeta za naredno leto.

Stoga Demir, prenosi nemački Skaj, u narednih šest nedelja, odnosno dok se januarski prelazni rok ne zatvori, neće "videti teren" u zvaničnoj utakmici, što za razvoj mladog, potpuno zdravog i fizički spremnog igrača nikako nije idealno. Pritom ni prethodnih devet njegovih nastupa Barselona nije "iskoristila" na pravi način. U pobedama nad Levanteom i Espanjolom dobio je po devet, odnosno dva minuta, u nedavnom debaklu od Bajerna bez ikakve potrebe je ušao četiri minuta pre kraja.

Kako bilo, otkupna klauzula će i dalje ostati na snazi, s tim da će na aktivaciju morati da sačeka makar do početka februara, a ozvaničenje transfera naredno leto. Sve kako bi Barselona u januaru imala što više novca na raspolaganju.


tagovi

Jusuf DemirBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara