Dani Olmo i Rahim Sterling (AFP, Reuters)
Dani Olmo i Rahim Sterling (AFP, Reuters)

Barsa sprema ozbiljan novac za januar i napada Olma ili Sterlinga

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 10:01

Tvrdi katalonski Mundo Deportivo

Barselona proživljava teške dane, ali joj to ne smeta da razmišlja o budućnosti i to relativno bliskoj koja podrazumeva zimski prelazni rok. Trenera Ronalda Kumana, na talasu neubedljivih rezultata u prvenstvu i katastrofalnih u Ligi šampiona mediji konstantno smenjuju, a bilo da Holanđanin ostaje trener do januara, ili klupu preuzme neko drugi, Katalonci su rešeni da pojačaju ofanzivnu liniju tima.

Danija Olma je Barsa želela u smiraj minulog prelaznog roka, dogovorila sa nekadašnjim članom La Masije lične uslove, ali finansijska situacija u klubu nije dozvoljavala da se ispune zahtevi RB Lajpciga. On je svakako prva želja, ali Mundo Deportivo tvrdi da je moguć dolazak Rahima Sterlinga, koji je letos takođe bio u mislima kluba sa Kamp Noua.

Izabrane vesti

Reprezentativac Engleske ne deluje presrećno u Mančester Sitiju. Od dolaska Džeka Griliša, najskupljeg igrača u istoriji engleskog fudbala, omaleni krilni napadač izgubio je standardno mesto u timu. Od sedam nastupa u Premijer ligi, samo dva puta je bio u startnoj postavi, dok je u Ligi šampiona ušao sa klupe protiv Lajpciga, a počeo duel sa Pari Sen Žermenom koji je završio u 78. minutu. Epilog, samo jedan gol u svim takmičenjima. Sterling ima ugovor do 2023. godine i predstojeći prelazni rok je najbolja šansa za Građane da na njemu zarade pristojan novac.

Barselona za Olma, navodno ima spremnih 70.000.000 evra (otkupna klauzula ofanzivnog veziste 75.000.000), pa je teško zamisliti da bi u istom prelaznom roku mogla tako snažno da se isprsi, te napadne obojicu ofanzivaca. Ali činjenica je da bi jednog morala da potpiše, jer su Usman Dembele i Aguero konstantno povređeni, Ansu Fati takođe ne može dati zdravstvenu garanciju, a nakon odlazaka Lionela Mesija i Antoana Grizmana, stigao je samo Luk de Jong, iskusni Holanđanin koji se prošle sezone nije naigrao fudbala ni u Sevilji.

Ako za koji mesec na Kamp Nou stigne Olmo, ili Sterling, nameće se pitanje šta će ostati za pojačanja u defanzivi koja su, de fakto, neophodna. Zadnja linija deluje poprilično krhko - u La Ligi prima gol po meču, u Ligi šampiona su joj Bajern i Benfika zajedničkim snagama spakovali šest komada. Dakle i vrhunski štoper bi trebalo da bude imperativ, a teško da Barsa i pored rigoroznih mera štednje koje je zaveo predsednik Đoan Laporta, može tako da se šepuri.

Dok razmišlja o januaru, katalonskom klubu bi bilo bolje da se maksimalno fokusira na aktuelni trenutak, održi priključak za vodećim timovima, odnosno svim silama pokuša da izbori nokaut fazu Lige šampiona. Biće to paklen podvig, ali u plasmanu među najboljih 16 leži novac koji bi Barsi i te kako prijao.



tagovi

Dani OlmoRahim SterlingBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara