Barsa pred sudom (©Reuters)
Barsa pred sudom (©Reuters)

Barsa zvanično optužena za davanje mita, na sudu i dvojica bivših predsednika

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 12:44

Konkretno Đozep Marija Bartmeu i Sandro Rosel

Prvo ide sumnja, onda istraga, zatim i optužnica. Tek na kraju presuda koju će u narednim mesecima nestrpljivo iščekivati i dvojica bivših predsednika Barselone. Đozep Marija Bartomeu i Sandro Rosel moraće pred sud, jer je sudija Hoakin Agire i zvanično pokrenuo proces protiv katalonskog giganta.

Barselona je prema tvrdnjama španskih medija optužena za davanje mita nekadašnjem potpredsedniku Sudijske komisije Hosea Mariji Enrikezu Negreiru i njegovom sinu Havijeru Enrikezu Neigreiru.

Izabrane vesti

Tokom “saradnje” duge celih 17 godina Barsa im je isplatila čak 7.500.000 evra, pa će pred sudom biti ispitivano i da li je ovde reč o “sistemskoj korupciji” koja vuče i teže sankcije.

Barselona se do sada branila tvrdnjama da je Negreiru taj novac isplaćivala kako bi joj on dostavljao izveštaje o niželigaškim utakmicama, pa analize drugih sudija, dalje da je savetovao igrače kako da se ophode prema arbitrima… Svima je bilo u startu jasno da tu nešto nije u redu. Posebno zato što je pronađeno vrlo malo tih izveštaja, a i oni koji su pronađeni su bili takvog sadržaja da jednostavno ne opravdavaju uloženi novac.

PR služba Barse je zakazala. Za sud će klub morati mnogo temeljnije da se pripreme. Jer mito nije jedino delo za koje su optuženi. Uz pomenutu četvoricu, bivši direktori Albert Soler i Oskar Grau terete se za prevaru u sportu, falsifikovanje komercijalnih dokumenata…

Samo pokretanje sudskog postupka velika je sramota za klub. Za Barsine bivše čelnike moglo bi da bude i mnogo više od toga. Osim ako se naravno ne dokaže da su nevini. Mada ni takva presuda ne bi sasvim oprala ugled kluba.



tagovi

Đozep Marija BartomeuSandro Rosel

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara