Žoao Feliks (Foto: Reuters)
Žoao Feliks (Foto: Reuters)

Barselona dobija novu opciju u napadu: Žoao Feliks stiže na Kamp Nou

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 06:01

Dve strane navodno u završnim pregovorima

Nije Žoao Feliks opravdao svotu od gotovo 130.000.000 evra, koju je za njegove usluge izdvojio madridski Atletiko. Nema za njega više mesta na Metropolitanu, pisalo se da bi mogao u Saudijsku Arabiju, ali izgleda da će ostati u Primeri. Kako prenosi Đanluka Di Marcio, Barselona je u završnim pregovorima sa Jorgandžijama oko transfera 23-godišnjeg portugalskog napadača.

Katalonci žele da ga dovedu na pozajmicu iz Madrida za 7-8.000.000 evra i kako stoje stvari, na dobrom su putu da to i ostvare.

Izabrane vesti

Barseloni je zbog loše finansijske situacije prilično sužen prostor za manevar na tržištu, pa je tako odlučila da posegne za relativno jeftinom opcijom i pokuša u Feliksu da pronađe pojačanje za ofanzivni deo tima.

Iako se nije snašao u Atletiku, pa nije preterano blistao ni na pozajmici u Čelsiju, jasno je da Portugalac ima još vremena da vrati karijeru na pravi put. Dobrim igrama u Barseloni bi to definitivno i učinio.

Ugovor sa Atletikom mu ističe tek leta 2027. godine, što znači da će i po isteku pozajmici najverovatnije biti fudbaler Kolćonerosa. Želeli su da ga prodaju ovog leta, jer nije u planovima Dijega Simeonea, ali nisu uspeli da pronađu kupca.

Žoao Feliks je u dresu tima iz španske prestonice odigrao 131 zvaničan meč i postigao 34 pogotka. Drugi deo minule sezone je proveo na pozajmici u Čelsiju, gde se na 20 nastupa samo četiri puta upisao u listu strelaca.

Barselona je ovog leta platila 3.400.000 evra za transfer Oriola Romeua iz Đirone, dok je kao slobodne igrače dovela Injiga Martineza iz Atletik Bilbaa i Ilkaja Gundogana iz Mančester Sitija. Promovisala je i nekoliko igrača iz podmlatka, dok je od prodaja zaradila 97.900.000 evra, ali i značajno rasteretila budžet za plate, pošto su pored Usmana Dembelea otišli i Frank Kesi, Niko Gonzales, Trinkao, Serhio Buskets, Đordi Alba, Samuel Umtiti i Aleks Koljado.

Nije ekipa Ćavija Ernandeza otvorila sezonu kako se nadala, pošto je borbeni Hetafe uspeo da izvuče bod kod kuće (0:0).


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Žoao Feliks

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara