Paulo Dibala (Reuters)
Paulo Dibala (Reuters)

Barselona i Ćavi odjavili Dibalu: Nisu nam potrebni precenjeni fudbaleri

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.03.22. | 23:36

Tvrde katalonski mediji, a prenosi italijanska Gazeta

Otkako je i zvanično puklo u pregovorima na relaciji Paulo Dibala - Juventus, uveliko se spekuliše ko će narednog leta biti novi poslodavac argentinskog ofanzivca. Možda i najčešće se moglo čuti i pročitati o interesovanju Barselone, ali ako je verovati katalnoskom El Nasionalu, čije je navode prenela i italijanska Gazeta, nema ništa od Dibalinog dolaska na Kamp Nou.

Naime, pomenuti medij tvrdi da da trener Barselone Ćavi, kojem nije trebalo mnogo vremena da posrnulu Barselonu vrati na pobedničke staze, smatra Dibalu precenjenim i nepodobnim za njegovu taktiku, odnosno projekat.

Izabrane vesti

Ima smisla jer je polularni Dragulj specifična sorta fudbalera kojoj je potrebno mnogo slobode u igri, a Ćavi je već uspeo da napravi sjajnu timsku koheziju koju bi jedan takav fudbaler mogao da naruši, jer, videlo se to i u Juventusu, iziskuje da se igra gradi oko njega. Videlo se i u sezonama 2018/19, odnosno 2020/21, da teško može da igra zajedno sa jednim Kristijanom Ronaldom, baš zbog potrebe da on bude lider u ofanzivnoj liniji, što je pored Portugalca bilo nemoguće. A iz Juvea su nedavno potvrdili da su odličili da se pozdrave sa Dibalom jer žele da projekat grade oko Dušana Vlahovića.

Otkako je Ćavi seo na klupu Barse, dva odlična napadača već su pristigla u vidu Ferana Toresa i Pjer-Emerika Obamejana, a od povrede se oporavio i Memfis Depaj. Ako u klub na leto i bude stigao novi ofanzivac, trebalo bi to da bude još jedan klasičan špic, ali svakako ne Dibala.


tagovi

Paulo DibalaBarselonaĆavi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara