Pedri (©AFP)
Pedri (©AFP)

Barselona jača od tri penala! Pedri ponovo plesao, De Jong u nadoknadi rešio (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.04.22. | 22:56

Levante imao Katalonce na konopcima, ali su gosti izbegli nokaut i slavili 3:2

Sjajan meč priredili su fudbaleri Barselone i Levantea za kraj nedeljnog programa 31. kola Primere.

Gosti iz Katalonije odneli su tri boda iz Valensije pobedom 3:2 (0:0), a omogućio im je to pogodak Luka de Jonga u drugom minutu nadoknade.

Izabrane vesti

Domaćinima nisu bila dovoljna čak tri penala i još nekoliko velikih šansi da dođu makar do boda. Bilo je ovo jedno od slabijih izdanja Barselone od dolaska Ćavija na klupu, ali su još jednom pokazali kakav napadački potencijal poseduju. S odbranom je već druga priča, moraće ozbiljno da se pozabave na Kamp Nou zadnjom linijom tima kada dođe letnji prelazni rok...

Na mukama su bili Đordi Alba, Erik Garsija, Ronald Arauho i Dani Alveš u prvih 45 minuta. Posebno kada ih je u 28. sve u kompletu provozao 34-godišnji Morales. Levanteov veteran, ipak, nije imao rešenje za poslednju prepreku. Poput pauka raširio se Ter Štegen i odbrnanio udarac, a uštopovanu loptu lako je stigao i daleko od gola poslao Erik Garsija.

Imali su domaćini još nekoliko dobrih pokušaja tokom prvog poluvremena, među njima i šut Nemanje Radoje pred odlazak na odmor, kada je poslao loptu malo pored stative.

Posle rovovske borbe u prvom poluvremenu, tokom koje se više od 50 odsto igre odvijalo oko centra terena, nije se moglo pretpostaviti da nas u nastavku čeka opšte ludilo i goleada.

Počelo je penalom za Levante u 50. minutu, kada je Dani Alveš oborio Sona, a Morelos se sa bele tačke osvetio Ter Štegenu za pomenutu odbranu i upisao deseti gol ove sezone, što mu je četvrti put u poslednjih pet sezona da stiže do dvocifrenog broja pogodaka za Levante. Podsetimo, u julu puni 35 godina.

Kada je sudija Hose Munuera u 55. minutu ponovo dosudio penal za domaći tim, pošto je Erik Garsija rukom blokirao šut Rožera Martija, Barselona je bila na konopcima. Priliku da je nokautira propustio je upravo Marti, koji je šutirao u suprotnu stranu od Morelosa, ali na njegovu žalost u onu u koju se Ter Štegen bacio.

Bio je to signal za buđenje Barselone. Ćavi je na teren poslao Pedrija, a 19-godišnji vunderkind još jednom iskoristio priliku da se pokaže u najboljem izdanju. Učestvovao je u akciji za izjednačujuć pogodak kada je odložio loptu na desnu stranu za Dembelea, koji je kao na tacni poslužio Obamejana pred golom Levantea za svoju 11. asistenciju, a njegov osmi gol od januarskog dolaska iz Arsenala. Bilo je to u 59. minutu, a četiri kasnije i sam se upisao u strelce. Treći put u poslednjih pet mečeva u kojima je igrao. Sjajno je kombinovao sa svojim klasićem Gavijem u akciji gotovo preslikanoj iz duela sa Seviljom pre nedelju dana, kada je takođe bio precizan za pobedu 1:0.

Kako je Pedri igrao pokazao je statistički podatak petnaestak minuta pre kraja, po kom je od ulaska u igru preciznost njegovih dodavanja iznosila 92,9 odsto. To, međutim, nije bilo dovoljno Kataloncima. Uporni domaćini izborili su i treći penal. Ovaj put nesmotrenim gaženjem Lenglea na stopalo Danija Gomeza koji je u tom trenutku išao od gola, a ne ka njemu.

Novi zicer iskoristio je treći izvođač, rezervista Melero, za 2:2 u 83. minutu. Ni to nije bio kraj uzbuđenjima. Barselona je nastavila da napada, Levante se uspešno branio, ali samo do drugog od pet minuta nadoknade.

Ponovo je u centru pažnje bio Pedri, ovaj put i pomalo sebičan jer je toliko preterao u driblinzima da mu je spala kopačka (koje inače odmalena ne vezuje), ali je Arauho uspeo da osvoji ispucanu loptu, težište napada prebačeno je na levu stranu, odakle je Ćordi Alba pronašao Luka de Jonga koji je majstorski šutirao glavom. Za konačnih 3:2 i nastavak Barselonine pozitivne serije koja traje od 23. januara nakon eliminacije iz Kupa kralja od Atletik Bilbaa. Od tada je Ćavijeva četa upisala deset pobeda i četiri remija.

De Jongov pogodak doprineće sigurno i raspoloženju u svlačinici uoči revanša sa Ajntrahtom u četvrtfinalu Lige Evrope idućeg četvrtka. Meč u Nemačkoj završen je bez pobednika - 1:1.



PRIMERA – 31. KOLO

Petak

Sevilja - Granada 4:2 (1:1)

/Dijego Karlos 32, Okampos 66, Mir 90+3, Papu Gomez 90+9 - Maćis 23, Dijaz 88/

Subota

Kadiz - Betis 1:2 (0:0)

/Aleho 58 - Teljo 78, Iglesijas 84pen/

Majorka - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Murići 67/

Viljareal - Atletik Bilbao 1:1 (0:1)

/Pedrasa 60 - Garsija 43/

Real Madrid - Hetafe 2:0 (1:0)

/Kazemiro 38, Vaskez 62/

Nedelja

Osasuna - Alaves 1:0 (0:0)

/Budimir 90+2/

Espanjol - Elče 1:0 (0:0)

/Lei 89/

Elče - Real Sosijedad 1:2 (1:2)

/Garilo 3 - Serlot 31, Le Normand 39/

Levante - Barselona 2:3 (0:0)

/Morelos 52 pen, Melero 83 pen - Obamejan 59, Pedri 63, De Jong 90+2/

Ponedeljak

21.00: (2,40) Rajo Valjekano (3,20) Valensija (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Nemanja RadojaPrimeraBarselonaPedriMark-Andre Ter Štegen

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara