Deko (Reuters)
Deko (Reuters)

Barselona ostala bez sportskog sektora: Čeka se Dekov potpis i uskakanje u Ćikijeve cipele

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.05.23. | 18:24

Dve nedelje nakon Matea Alemanija i sportski direktor Đordi Krojf potvrdio odlazak sa Kamp Noua

U tačno dve nedelje Barselona je ostala praktično bez čitavog sportskog sektora. Početkom maja direktor fudbalskih operacija Mateu Alemani je najavio odlazak godinu dana pre isteka ugovora, dok je katalnoski klub danas potvrdio da sportski direktor Đordi Krojf neće produžiti ugovor koji ističe za mesec i po dana.

Duo koji je rukovodio transfer politikom Barselone u poslednje dve godine i u čije vreme su na Kamp Nou stizali fudbaleri poput Roberta Levandovskog, Žila Kundea, Rafinje i Ferana Toresa želi nove izazove i prema navodima španskih medija odlazak Alemanija čija bi budućnost mogla da bude u Aston Vili kod Unaja Emerija, nije uslovio istu odluku Krojfa.

Izabrane vesti

Ono što navijače Barselone trenutno najviše zanima jeste ko će biti novo lice prevashodno zaduženo za pregovore, kupovinu i prodaju fudbalera, a trenutno je glavni favorit, a praktično i jedina konkretna opcija nekadašnji as ovog kluba, Portugalac Deko.

Katalonski Mundo Deportivo i Sport javljaju da se samo čeka Dekov potpis, a u sličnom tonu izveštava i Marka. Dakle, ukoliko iznenađenja ne bude, najveći evropski stadion ponovo će gledati tandem Ćavi - Deko. Doduše ovoga puta u znatno izmenjenim ulogama, ali će svakako imati uticaj jedan na drugoga, kao onomad kada su - a odigrali su zajedno 122 utakmice - delili zeleno parče pravougaonika.

Predsednik Barse Đoan Laporta se juče u intervjuima za lokalne RAC 1 i TV3 osvrnuo na Dekov potencijalni povratak.

"Deko već sarađuje sa nama kao predstavnik kluba u Brazilu. Mogao bi da uskoči u tehnički sekretarijat i preuzme Alemanijevo mesto. Već sam pokušao da ga angažujem pre godinu dana, ali tada nije moglo. Pričamo već duže vreme i čini se da je sada takav scenario realniji. Želeo bih da bude novi Ćiki (Begiristajn prim. aut.), ali moraće da napusti svoju agenciju za zastupanje fudbalera", rekao je Laporta koji je pre nedelju dana već sastančio sa Dekom, dok je bio prisustan i Ćavi.

Deko je prošlog leta posredovao u transferu Rafinje iz Lidsa u Barselonu teškog 58.000.000 evra i jedan je od najznačajnijih faktora što je Brazilac odabrao petostrukog šampiona Evrope. A Laportina izjava nagoveštava ogromna očekivanja uskakanja u cipele legendarnog sportskog direktora Katalonaca Ćikija Begiristajna.

Ćiki je od 2003. do 2010. godine na Kamp Nou dovodio imena poput Ronaldinja, Samjuela Etoa, Tjerija Anrija, Danija Alvesa, Jaje Turea, Đerara Pikea, pa i samog Deka. Takvog operativca u sportskom sektoru od u poslednjih 13. godina Barselona nije imala. Ćiki je 2012. godine pristao da bude deo moćnog projekta Mančester Sitija u kojem je i danas sve i sja kada je reč o transferima igrača.

Andoni Zubizareta je bio sportski direktor do sredine prošle decenije i u njegovom mandatu Barselona je potpisivala Davida Vilju, Havijera Maskerana, Seska Fabregasa, Aleksisa Sančeza, Nejmara, Luisa Suareza, Ivana Rakitića i Đordija Albu... Nakon Zubizarete smenjivali su se Robert Fernandez, Erik Abidal, Ramon Planes, pre nego što je uspostavljen dvojac Alemani - Krojf.


tagovi

DekoĐordi KrojfBarselonaĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara