Fudbaler Barselone Karlos Garses proslavlja pobedonosni pogodak (Foto: AFP)
Fudbaler Barselone Karlos Garses proslavlja pobedonosni pogodak (Foto: AFP)

Barselona sigurna kod kuće, crta se okršaj sa Guaranijem na poslednjem koraku ka eliti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.02.22. | 04:58

Kopa Libertadores, kvalifikacije: Sastav iz Gvajakila demolirao Universitario, dok je paragvajski tim bio bolji od brazilske Amerike Mineiro kao gost

Krenuli su fudbaleri Barselone iz prvog kola kvalifikacija, jer su minule sezone bili tek četvrti na tabeli ekvadorske lige. Pola puta ka grupnoj fazi su već prevalili, ali ih čeka još puno posla. Posle trijumfa penalima nad Montevideo Sitijem, u drugoj rundi su zasad daleko uspešniji. U prvom meču na svom stadionu bili su prilično ubedljivi protiv peruanskog Universitarija, pa mogu i da žale što nisu došli do postigli koji gol više - 2:0.

Koliko je sastav iz Gvajakila bio dominantan najbolje oslikava statistika. Domaćin je imao 65 odsto vremena loptu u nogama i čak 20 šuteva više od rivala. Od 26 udaraca ka protivničkom golu samo je šest pogodilo okvir, a tek dva odsela u mreži. Egzekucija je mogla da bude bolja, ali pobeda se više. I to jako vredna. Ekipa iz Ekvadora nosi lepu prednost u Limu.

Izabrane vesti

Igrao se 60. minut kada je domaćin poveo. Centaršut Emanuela Martineza iz skraćenog kornera, na prvoj stativi odlično skače Erik Kastiljo i glavom sa par metara matira golmana gostujućeg sastava. Mogao je verovatno čuvar mreže Universitarija da reaguje bolje, ali ruku na srce centaršut je bio jako oštar, pa je čudo kako i je i Kastiljo uspeo da odreaguje.

Tražila je Barselona uporno drugi pogodak, kako bi otklonila sve dileme i do njeg je stigla u 80. minutu. Proleteo je strelac prvog pogotka Kastiljo po desnoj strani, zavrnuo u sredinu, usledila je nespretna reakcija jednog od defaznivaca peruanske ekipe, koji gura loptu ka golu, a sa linije je u mrežu smešta Garses za konačnih 2:0.

Kako stoje stvari, Barselona bi u narednoj i poslednjoj rundi na putu ka grupnoj fazi Kopa Libertadores mogla da se sretne sa paragvajskim Guaranijem koji je naparvio veliko iznenađenje u Brazilu. Savladao je u Belo Orizonteu Ameriku Mineiro i kući nosi veliki gol viška - 1:0.

Domaćin je očekivano bio daleko opasniji tokom čitavog susreta. Imao je gotovo apsolutnu kontrolu, s ozbirom da je loptu držao u svojim nogama 72 odsto vremena. Ipak, 25 šuteva nije bilo dovoljno da se savlada raspoloženi Kolumbijac na golu gostiju Devis Vaskez koji je upisao šest odbrana.

Bolniji poraz teško da su fudbaleri Amerike mogli da dožive, s obzirom da su ga pretrpeli posle 90 minuta totalne dominacije. Slađem trijumfu s druge strane Guarani nije mogao da se nada, jer je pobedonosni pogodak postigao u prvom minutu nadoknade.

Imao je Guarani mnogo sreće. Lopta je psole udaraca Kolmana Eskobara sa ivice kaznenog prostora pogodila jednog od defanzivaca Amerike, dobila čudnu putanju i na kraju prevarila golmana domaćina Žailsona.

KVALIFIKACIJE ZA KOPA LIBERTADORES - 2. RUNDA, PRVI MEČEVI

Utorak

Everton - Monagas 3:0 (2:0)

Sreda

Miljonarios - Fluminense 1:2 (1:1)

Plaza Kolonija - Strongest 2:0 (2:0)

Bolivar - Universidad Katolika 1:1 (1:1)

/Da Kosta 8 - Dijaz 11/

Amerika Mineiro - Guarani 0:1 (0:1)

/Kolman Eskobar 90+1/

Četvrtak

Barselona Gvajakil - Universitario 2:0 (0:0)

/Kastiljo 60, Garses 80/

Audaks Italijano - Estudijantes 1:0 (1:0)

/Palasios 6/

Petak

01.30: (2,40) Olimpija (3,00) Atletiko Nasional (3,05)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresBarselona GvajakilUniversitarioAmerika MineiroGuarani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara