Čavi (Reuters)
Čavi (Reuters)

Barseloni curi vreme, moraće uskoro da reši pitanje trenera

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.03.24. | 11:46

Ostanak Ćavija bi bio idealan ali...

Dva meseca su do kraja sezone u Španiji a u Barseloni i dalje ne znaju ko će biti trener od leta.

Ćavi je najavio povlačenje sa klupe Katalonaca na kraju sezone ali u klubu se i dalje nadaju da mogu da ga ubede u promenu odluke. Da bi uopđte došlo do te situacije ubeđivanja, Ćavi će morati da osvoji neki veliki trofej poput Lige šampiona ili Primere.

Izabrane vesti

Ni u jednom od dva takmičenja, Barselona nije favorit. Devet kola pre kraja u Primeri, Katalonci kasne za Realom osam bodova i ne daju im se velike šanse. Ni u četvrtfinalu lige šampiona protiv Pari Sen Žermena nisu favorit ali imaju kakve takve šanse. Ako se sezona završi nekim od dva velika trofeja, Ćavi bi navodno razmislio o promeni odluke. Mada i to treba uzeti sa rezervom jer njegov odnos sa sportskim direktorom Dekom postaje veći problem od rezultata i njihova dalja saradnja deluje malo verovatno.

Zato Barsa i nema baš mnogo vremena u potrzai za novim trenerom. A nema ni mnogo kandidata...

Prvi pik u slučaju Ćavijevog odlaska je povratak još jedne klupske legende Luisa Enrikea. Popularni Lučo je vodio Barsu u periodu od 2014. do 2017. godine i u prvoj sezonu osvojio trostruku krunu što je i poslednja titula prvaka Evrope za Katalonce. Osvojio je kasnije još dva trofeja u Kupu kralja, trofej u Primeri, pehare u Superkupovima Evrope i Španije i na SP za klubove... Godinu dana je bio bez posla nakon čega je preuzeo reprezentaciju Španije, a prošlog leta je stigao u PSŽ sa kojim će sada biti rival Barsi u četvrtfinalu Lige šmašiona.

Iako ima čvrst ugovor u Parizu, neizvesno je da li će ostati nakon ove sezone. Kako to obilčno biva na Parku prinčeva, svim trenerima uglavnom sudi sezona u Ligi šampiona. Ako ispadne od Barsleone, Luis Enrike bi mogao slobodno da ostane u Kataloniji jer je malo verovatno da bi mu Naser Al Kelaifi oprostio tu eliminaciju. A pitanje je i da li bi želeo da se vrati na Kamp Nou s obzirom na finansijsku situaciju u klubu.

Hansi Flik je jedan od imena koje odavno figurira za klupu Barselone i jedno je od retkih a slobodnih, velikih imena. Predsednik Laporta ga mnogo ceni, pogotovo od perioda u Bajernu kada je osvojio sve što se moglo osvojiti i baš Barseloni naneo istorijski poraz (2:8). Dodatni plus mu je što ga zastupa poznati agent Pini Zahavi sa kojim je Laporta uvek imao dobru saradnju. Deluje kao najrealnije rešenje...

Ako ne bude ništa od velikih imena, Barsi ostaje rešenje „iz kuće“. Rafael Markez ima bogato igračko iskustvo u dresu Blaugrane. Poslednje dve godine vodi B tim Barselone i dobro mu ide. Igra, rezultati, promocija mladih talenata. Sigurno ne bi odbio mogućnost da sedne na klupu prvog tima...

Vremena i nema puno jer bi Barsa do 1. juna morala da zna ko će biti trener. Četvrtfinalni okršaj sa Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona bi mogao da reši mnogo toga.



tagovi

ĆaviHansi FlikLuis EnrikeRafa Markez

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara