Kamp Nou (©Reuters)
Kamp Nou (©Reuters)

Barsin letnji plan: Dvojica za odmah, jedan za budućnost

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.02.23. | 10:05

Matje Alemani je na nedavnoj sednici klupske Skupštine predstavio smernice kojima će se Barselona voditi u sledećem prelaznom roku, a Janik Karasko, Sofjan Amrabat i Vitor Roke odlično se uklapaju u željeni kalup

Trgla se Barselona, zasela na tron Primere s lepom prednošću u odnosu na Real (osam bodova), ali još mnogo posla čeka Ćavija da vrati Katalonce i u vrh evropskog fudbala. Posle eliminacije iz Lige šampiona uspeh u Ligi Evrope značajno bi ublažio bolove, ali već prva prepreka je izuzetno teška - Mančester Junajted.

Duel sa Crvenim đavolima biće dobar pokazatelj trenutnih mogućnosti Katalonaca, a paralelno sa aktuelnim dešavanjima u klubu uveliko razmišljaju o timu za sledeću sezonu.

Izabrane vesti

Za razliku od prošle zime, potom i leta, minulog januara nije bilo dolazaka. Otišli su Memfis Depaj (Atletiko Madrid), Ektor Beljerin (Sporting Lisabon) i Đerar Pike (penzija), dok novih lica u svlačionici nema. Prioritet sportskog sektora su produžeci ugovora sa petorkom Balde, Dembele, Buskets, Injaki Penja i Serhi Roberto, ali lokalni Mundo Deportivo navodi da su već označena tri imena koje Katalonci žele od leta u svojim redovima.

Atletikov Janik Karasko i Fjorentinin Sofjan Amrabat već su se pominjali, a od nedavno je fokus i na napadaču Atletiko Paranensea, Vitoru Rokeu koji za 20 dana puni 18 godina (28. februar).

Na nedavnoj sednici Skupštine, sportski direktor Matje Alemani predstavio je članovima kluba smernice kojima će se Barselona voditi u narednom prelaznom roku: tržišne prilike po razumnoj ceni i mladi igrači koji još nisu dospeli u centar pažnje. Sva trojica pomenutih uklapaju se u ovaj kalup, pošto Karasko i Amrabat ulaze u poslednju godinu ugovora sa trenutnim poslodavcima, a Roke bi bio zalog za budućnost. Stoga će ga i biti potrebno platiti dosta više nego dvojicu iskusnijih kolega.

Svesni da imaju biser u svojim redovima, kao i važeći ugovor do leta 2027, u Atletiko Paranenseu zadovoljno trljaju ruke razmatrajući obeštećenje za mladog napadača. Navodno su Katalonci ponudili 30.000.000 evra odmah i još 5.000.000 kroz bonuse, što bi trebalo da zadovolji apetite Brazilaca.

Skauti Barselone, po informacijama katalonskog Sporta, oduševljeni su Rokeovom brzinom, vizijom igre i skokom. Da ima potencijal, potvrđuje sedam golova i tri asistencije u mečevima za prvi tim Atletiko Paranensea. Dosad je mladi napadač sakupio 36 nastupa, od kojih je u 19 bio starter.

Rokea su primetili i u Pari Sen Žermenu i Čelsiju, mada Katalonci tvrde da je istakao želju da dođe na Kamp Nou. Moraće, svakako, ljudi iz Barselone brzo da reaguju ukoliko misle da ga angažuju.

Što se tiče Karaska i Amrabata, njih je Barselona probala da angažuje ove zime, ali im klubovi nisu dali zeleno svetlo. Atletiko Madrid je odbio da menja Belgijanca za Memfisa Depaja, već je izabrao da plati 3.000.000 evra, a Kataloncima ponudio da na leto otkupe Karaska za 15.000.000. Probaće Matje Alemani i Đordi Krojf da u pregovorima smanje iznos, kao i u slučaju Amrabata za kog je Fjorentini nuđeno 3.000.000 za šestomesečnu pozajmicu, plus 37.000.000 za otkup ugovora. Ljubičasti su to odbili, ali teško je poverovati da će po završetku sezone moći ponovo da dobiju toliku ponudu za igrača u poslednjoj godini ugovora.

Podsećamo, iz Crvene zvezde tvrde da Barselona prati i Stefana Mitrovića, o čemu je za Mozzart Sport govorio njegov menadžer Raša Bebić.

U svakom slučaju, posle mirne zime očekuje se aktivno leto kada je reč o prelaznom roku i novim igračima u Barseloni.


tagovi

BarselonaSofjan AmrabatJanik Fereira Karasko

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara