Memfis Depaj u prodoru (©Reuters)
Memfis Depaj u prodoru (©Reuters)

Barsin sitan vez u Americi! Kad mu se igra - Dembele je pravi đavo, vaskrsao Depaj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.07.22. | 03:55

Katalonci se oštre za start sezone, nastradao Njujork Red Bul - 2:0

Vrate li u Barseloni film unazad, na nekih godinu dana u ovo vreme i videće - olupinu. I Ronalda Kumana kako sa mopedom pokušava da parira najbržem voznom parku. Sve se preokrenulo. Danas Ćavi vozi avion na mlazni pogon i u skladu sa mašinom koju poseduje spreman je da probije zvučni zid. Da Barselonu lansira u visine sa kojih je odavno sišla.

Nema previše dodirnih tačaka ona prošlogodišnja Barselona sa ovom sada. Pogotovo ne ona sa početka sezone, koja je tumarala u mraku i očajnički vapila da lupi rukom po prekidaču, upali svetlo i rastrera košmare. Laportina i Ćavijeva može šta hoće na transfer pijaci, tako se ponaša i na terenu. U pripremnom periodu. Tu se šepuri, pokazuje koliko je moćna, a spisku potučenih na američkoj turneji dodat je i Njujork Red Bul - 2:0 (1:0). 

Izabrane vesti

Od projektila Rafinje zvekeće u ušima Real Madrida, osećaj za igru i u kojoj meri bi mogao da utiče na igru Barselone demonstrirao je i u duelu sa članom MLS lige, ali akvizicija tepka 58.000.000 evropskih novčanica postepeno i vrlo staloženo, od dana do dana, upoznaje stratega katalonskog kluba, saigrače i navijače sa svojim asortimanom poteza. Spektar je širok, ali Ćaviju se zbog nekog drugog smeši brk. Zbog svog mezimca koga je ubedio da ostane i donekle naterao sve u klubu da poviju kičmu. 

Usman Dembele pravi dar-mar po Americi. Pravi je đavo. Silne asistencije u drugom delu šampionatom, u periodu koji datira posle praznika, nisu nikakva slučajnost. Francusko krilo je odlučilo da mu se igra fudbal. Pitanje je dokle će biti takvog raspoloženja... Sve dokle bude u Barseloniće uživati i neće preterano strepeti. To će prepustiti drugima. Juventusovoj poslednjoj liniji tima veza je crva u čvor, pomutio je čuvarima razum i bacio ih na ringišpil, uz povik: “Dembele časti!” Sa odbranom Njujorka se šegačio.

Nema Barselona pik na Red Bul kao što ima na Siti grupaciju, nju bi rado propustila kroz šake. Ali, ako je ovo samo početak i naznaka da će doći i do toga čina - uživaće. I te kako. U stilu svojih sunarodnika Žan Baptisa Granža i Žulijana Lizerua, vrhunskih slalomaša u svoje vreme, provozao se Usman Dembele kroz kapije odbrane Njujork Red Bula. Baš kapije, jer toliko su bili statični. Nisu se ni makli. Ispratili su ga pogledom. 

Zalomio je Dembele sa krila u sredinu, razmenio udpli pas sa Rafinjom, koji mu je, u neku ruku, bio martinela. Na pravom mestu u pravo vreme. Da pojača dojam. I ulepša akciju. Oplemenio je Brazilac prodor francuskog krila, ostavio je loptu stihiji da završi prodor, koji se može podvesti pod solo. Poklopio je loptu Usman Dembele i razgalio čoveka što mu je najviše verovao - Ćavija

Lako je legendarnom vezisti Blaugrane na klupi kada ima pravu verziju Francuza. Zbog svega ovoga sa priprema i drugog dela prethodne sezone su ga papreno i platili. Sad im ostaje samo da odu u crkvu i pomole se da mu motivacija i raspoloženje neće biti kratkog dana. 

Štrikao je katalonski klub, pleo mrežu oko gola Njujorka, na delu je bio sitan vez. Onaj najfiniji. Sa druge strane - divljački startovi. Posle jednog takvog isključen je Danijel Edelman. Loptu nije ni gledao. Crveni kao kuća. Ubrzo se Barselona revanširala, naplatila je domaćinu grubost sa kamatom. 

Kada prethodne sezone nije bilo čestitog golgetera, Barseloni je bio dobar Memfis Depaj. Do dolaska Pjera Emerika Obamejana i eksplozije reprezentativca Gabona, nezamenjiv je bio Holanđanin. I do povrede koja ga je gurnula u ambulantu. Zvezde su se drugačije posložile, gurnule su Depaja u zapećak, približile ga izlaznom transferu... Ali, vatre u holanskom napadaču i dalje ima. Grebe i rukama i nogama da pokaže svima da se Barselona ogrešila. 

Vaskrsao je Memfis Depaj, a vaskrsao je i Miralem Pjanić. Uputio je dugu loptu, kriminalno je reagovala odbrana Njujorka, a to je iskoristio holanski napadač. Nije imao težak zadatak, samo da ćiđne loptu u gol i potvrdi trijumf.



tagovi

Usman DembeleMemfis DepajĆaviRafinjaBarselonaPrijateljske utakmice

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara