Alijanc arena (©Reuters)
Alijanc arena (©Reuters)

Barsina potencijalna slamka spasa - prazne tribine u Minhenu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 13:11

Šansa za Katalonce da dođu do povoljnog rezultata

Utakmicu od izuzetne važnosti igra Barselona 8. decembra u Minhenu. Neophodna joj je pobeda kako bi bez obzira na ishod duela Benfika - Dinamo Kijev zadržala drugo mesto i plasman u osminu finala Lige šampiona.

Dolaskom Ćavija na klupu situacija u katalonskom timu nije se mnogo promenaila. Ekipa se i dalje muči, jasno je da će biti potrebno vreme da se igrači priviknu na zahteve nekadašnjeg kapitena, ali i pojačanja da bi Barselona ponovo počela da beleži rezultate kao ranijih godina.

Izabrane vesti

Vremena, ipak, nema mnogo. Vodeći Real u Primeri već beži velikih 10 bodova, a ispadanje iz Lige šampiona u grupnoj fazbi bio bi poražavajuć rezultat, kakav je poslednji put zabeležen pre 20 godina. U tadašnjoj grupi sa Milanom, Lidsom i Bešiktašom, sezone 2000/2001, Barselona je zauzela treće mesto i morala u UEFA kup, u kom je potom stigla do polufinala.

20.30: (2.10) Njukasl (3.50) Norvič (3.80)

Uoči puta u Minhen, tim sa Kamp Noa i dalje je u podređenom položaju u odnosu na rivala. Bajern je u prvom meču rutinski slavio 3:0, ali se gosti uzdaju u činjenicu da su igrači minhenskog kluba već obezbedili prvo mesto i da rasterećeni dočekuju predstojeći meč. U prilog Kataloncima ide i najnovija informacija iz Nemačke o zatvaranju tribina zbog ponovnog porasta zaraženih virusom korona. Prazan stadion možda uspava rezultatski nezainteresovanu ekipu Julijana Nagelsmana, pa gosti to uspeju da iskoriste.

Kada ekipi ne ide, svašta može biti slamka spasa...

Odluka o zatvaranju tribina, inače, nije doneta na državnom već pokrajinskom nivou. Pre Bavarske isto je odlučila i Saksonija, tako da će i Lajpcig ugostiti Mančester siti na praznom stadionu.

Nije poznato do kada će trajati pojačane mere, koje se u Bavarskoj pored Bajerna, od bundesligaša, odnose još na Augzburg i Grojter Firt.

Inače, Bajern je u oktobru igrao pred punim tribinama Alijanc arene (75.000 mesta), ali je u međuvremenu poseta smanjena na 25 odsto ukupnog kapaciteta.


tagovi

Liga šampionaBajern MinhenBarselona

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara