Dest i Mazraui (Foto: AFP)
Dest i Mazraui (Foto: AFP)

Barsine umotvorine: Umesto Desta bek koji je izgubio mesto od Desta

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 10:35

Ćavi precrtao američkog fudbalera posle samo jedne i po utakmice

Promene. Uvek ih bude kada dođe do smene na klupi nekog kluba. Kako u timu, tako i na tabeli. I mada Ćavi posle šest utakmica nikako ne može da se pohvali rezultatima, svlačionicu polako izvrće naopačke. Poučen sopstvenim iskustvom, svestan da u La Masiji leži spas kluba, posebno usled trenutne finansijske situacije, Ćavi je već promovisao nekolicinu golobradih mladića i istovremeno priprema "listu za odstrel". Na njoj se kao neko ko igračkim karakteristikama nikako ne pripada klubu Barsinog renomea od prvog dana našao Luk de Jong, a najnovije ime na istoj je – Seržinjo Dest.

Izabrane vesti

Američki desni bek je u svojoj prvoj sezoni na Nou Kampu kod Ronalda Kumana bio nezamenjiv na desnom boku, istu ulogu imao je i na startu aktuelne, međutim, samo kad je na klupi katalonskog kluba bio holandski stručnjak. Od Ćavijevog dolaska u Barselonu Dest je počeo samo jednu utakmicu, onu protiv Betisa početkom decembra koju je Blaugrana izgubila minimalnim rezultatom. I malo je reći da nije zadovoljio. Lokalna špampa je pisala kako je stručni štab ostao zatečen nedostacima u igri američkog fudbalera potrebnim jednom ful-beku. Toliko da je Destu posle utakmice savetovano da bi individualnom video-analizom trebalo da usavršava osnove pozicione igre!?

Ipak, odlučio je Ćavi da i na narednom meču protiv Bajerna pruži šansu Destu da se dokaže. Podatak da je zamenjen već na poluvremenu dovoljno govori o tome da li je bivši fudbaler Ajaksa položio popravni. Navodno, Ćavi je još tokom povratka iz Minhena dao zeleno svetlo Đoanu Laporti za Destovu prodaju već ovog januara, kako bi sakupio što više novca za zimsku pijacu jer mu Seržinjo više nije potreban. Katalonski klub će razmotriti svaku ponudu od 30.000.000 evra i više.

A zamena bi mogla da stigne u liku Nusaira Mazrauija, čoveka koji je godinu dana živeo u Destovoj senci. I to bez centa obeštećenja. Naime, Marokanac je u prvoj godini po ulasku u seniorski tim Ajaksa bio standardan na desnom boku, ali mu je minutaža redukovana u sezoni 2019/20, baš onda kada je u prvotimca promovisan Dest. Seržinjovim transferom profitirao je i Mazraui, ponovo je postao neizostavni član startne postave amsterdamskog kluba, a ove sezone je potpuno eksplodirao (četiri gola i dve asistencije na 14 prvenstvenih utakmica kao bek), te je shvatio da je spreman za naredni stepenik u karijeri.

Prema saznanjima katalonskog Sporta, Mazraui je već razgovarao sa svojim agentom Minom Rajolom i saopštio mu kako ne želi da produži ugovor sa holandskim šampionom koji ističe na kraju sezone kako bi od leta obukao dres Barselone. Katalonski list naglašava da bi Barsa ovom kupovinom učinila uslugu italijanskom agentu i pride ga častila bonusom, a sve kako bi se dodatno približila glavnoj meti narednog leta – Erlingu Halandu.


tagovi

BarselonaSeržinjo DestNusair Mazraui

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara