Ćavi (©Reuters)
Ćavi (©Reuters)

Barsu terorisalo dete koje je ispustila: Trećeligaš Intersiti slomljen tek u produžecima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.01.23. | 23:34

Muke Katalonaca u Alikanteu het-trikom režirao 21-godišnji Oriol Soldevila

Već neko vreme uzdrman je ugled Barselone, ali večeras je dobio novi, veoma jak, šamar. Trofejni klub, s najviše pehara u istoriji Kupa kralja triput je u meču šesnaestine finala tog takmičenja ispuštao prednost protiv trećeligaša iz zone ispadanja. Uporni fudbaleri Intersitija izborili su se za produžetke, ali više nisu mogli. Presudio je pogdak Ansua Fatija u 104. minutu za 4:3. I pored eliminacije, svakako su domaćini ovog meča, među kojima su osmorica nekadašnjih đaka Barselonine škole, zaslužili velike pohvale.

Pisaće se narednih dana u Španiji naširoko o treneru Gustavu Sivijeru, Argentincu koji je svojevremeno igrao štopera u Majorki, kao i njegovim igračima, a u centru pažnje biće 21-godišnji Oriol Soldevila, trostruki strelac u večerašnjem okršaju i momak koji je dve godine svog fudbalskog školovanja proveo u La Masiji. Nije se dokazao, pa je probao u Birmingemu, gde se takođe zadržao dve sezone, da bi prošlog leta iz Engleske stigao u Intersiti.

Izabrane vesti

U dosadašnih 17 kola trećeligaškog karavana Soldevila je samo jednom bio strelac, međutim, u susretu sa Barselonom imao je posebnu motivaciju. Pričao je pre utakmice da mu je najbolji drugar treći golman Katalonaca, Arno Tenas, kao i da će posle meča tražiti dres od Pedrija. Mladog veziste nije bilo u protokolu za ovu utakmicu, ali i da jeste, pitanje je koliko bi pomogao gostima u poslednjih pola sata, kada je Soldevila priredio šou na stadionu Hose Riko Perez, koji je Intersiti izabrao zbog većeg kapaciteta od svog Antonija Solane.

Do tog trenutka Barselonin tim u sastavu Penja - Beljerin, Arauho, Kunde, Alba - Kesi, Buskets, Tore - Dembele, Tores, Depaj je dominirao terenom. Ipak, Katalonci su imali samo gol prednosti iz 4. minuta, kada je Arauho pogodio na centaršut iz kornera. Na odmor su otišli sa 15 šuteva ka golu rivala, međutim, malo koji od njih je išao u metu i terao protivničkog golmana na intervenciju.

Čak i po povratku sa odmora Barselona je delovala mnogo bolje, sve do još jednog kornera, ovaj put za Intersiti, u 59. minutu. Najbolje se u gužvi pred golom Barselone snašao Oriol Soldevila i najavio ludilo od utakmice.

Izjednačenje je bilo signal za Ćavija da napravi trostruku izmenu. Uveo je standardne prvotimce Gavija, Erika Garsiju i Rafinju umesto Arauha, Torea i Ferana Toresa. Brzo je to donelo rezultat, pošto je u 66. minutu Usman Dembele, na majstorsko dodavanje Gavija, konačno iskoristio jednu od brojnih prilika koje je imao. Ni to nije slomilo domaćine.

U 74. minutu rezultat je ponovo bio poravnat. Ovaj put Soldevila je umakao Albi i lepo reagovao na centaršut sa leve strane. Iskupio se levi bek Barselone tri minuta kasnije, kada je pronašao Rafinju na drugoj stativi u petercu Intersitija, ali čak i to nije bilo dovoljno. Opet je Oriol Soldevila imao šta da kaže. I to samo koji tren pošto mu je Injaki Penja odbranio zicer. U popravnom pokušaju iz slične situacije mladi napadač bio je precizniji.

Pokušavali su Katalonci posle trećeg izjednačenja da preostalih pet minuta, plus nadoknadu, iskoriste za novo vođstvo kako bi izbegli produžetke, ali nisu uspeli.

Umor je, ipak, stizao domaće fudbalere, a iskoristili su to Rafinja i Ansu Fanti za pobedonosnu akciju u 104. minutu.

Ostvarila je Barselona cilj na ovom gostovanju, prošla u osminu finala Kupa kralja, ali pričaće se dugo o mukama koje su joj stvorili igrači trećeligaša iz zone ispadanja, ekipe sastavljene velikim delom od njenih bivših đaka i, između ostalih, Ivana Kecojevića, Baranina koji je svojevremeno nastupao za Čukarički i OFK Beograd. Ovo mu je druga sezona u Intersitiju, prošle je bio standardan, ali ove igra nešto manje. Večeras nije ulazio.

KUP ŠPANIJE - ŠESNAESTINA FINALA

Utorak

Kartahena - Viljareal 1:5 (0:1)

Espanjol - Selta produžecima 3:1 (1:1, 0:1)

La Nusija - Valensija 0:3 (0:2)

Kaserenjo - Real Madrid 0:1 (0:0)

Seuta - Elče 1:0 (1:0)

Hihon - Rajo Valjekano 2:0 (0:0)

Levante - Hetafe 3:2 (0:1)

Sreda

Linares - Sevilja 0:5 (0:2)

Pontevedra - Majorka posle produžetaka 0:2 (0:0)

Logronjes - Real Sosijedad 0:1 (0:1)

Ovijedo - Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

Alaves - Valjadolid 1:0 (1:0)

Intersiti - Barselona posle produžetaka 3:4 (3:3, 0:1)

Četvrtak

16.00: (4,90) Himnastik (3,60) Osasuna (1,75)

16.00: (15,0) Ibica Islas (7,25) Betis (1,18)

21.00: (8,50) Eldense (4,80) Bilbao (1,37)

***kvote su podložne promenama


tagovi

BarselonaGaviĆaviRafinjaRonald Arauho

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara