BASK najavljuje juriš na Mozzart Bet Prvu ligu! Mirković doveo bivše Zvezdine asove

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 16:13

Sportski direktor Aleksandar Simić, trener Zoran Ljubinković

Nekada u zlatno vreme beogradskog fudbala se znala rutina. Kada god je BASK bio domaćin, strastveni ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu, posle jutarnje kafe, hrlili su ka Carevoj ćupriji kako bi uživo gledali partije jednog od najstarijeg srpskog kluba.

Bilo je epskih duela sa komšijama sa Topčiderske zvezde, Dorćolom, Kolubarom. Bilo je u poslednje vreme brojnih uspona i padova, ali veruju svi u BASK-u da je došlo vreme za novi uzlet.

Izabrane vesti

Pre nekoliko sedmica BASK je dobio novo rukovodstvo. Predsednika fotelja sada je namenjena Branislavu Mirkoviću, privredniku i nekadašnjem igraču brojnih beogradskih klubova, inače mlađi brat bivšeg napadača Crvene zvezde Vlade Mirkovića.

Kada je seo u predsedničku fotelju Mirković je prvo okupio tim saradnika. Za širu publiku sigurno je najzanimljivija vest da su članovi Upravnog odbora postali bivši fudbaleri Crvene zvezde Dejan Ilić i Milivoje Vitakić.Tu su još, između ostali kao potpredsednik Đorđe Zakonović, zatim Nenad Paunović i Nemanja Smiljanić.

Funkciju sportskog direktora namenjena je Aleksandru Simiću, bivšem igraču OFK Beograda, dok će šef stručnog štaba Sokolova biti Zoran Ljubinković.

Cilj je jasan. Stabilizacija i ulazak u Mozzart Bet Superligu Srbije do 2024. godine.

”Moji prvi cilj je da legende srpskog fudbala priključim i dovedem u BASK, da pomognu i prenesu naše znanje mladim igračima. Imali smo sastanak na kojem smo napravili izuzetno dobar Upravni odbor. Tu su i igrači sa vrlo dobrom karijerom u Srbiji inostranstvu”, poručuje novi predsednik BASK-a Branislav Mirković.

Soklovi su krenuli sa priprema za novu sezonu. Imaju jasan plan na Carevoj ćupriji na koji način da oforme tim koji će se boriti za vrh u Srpskoj ligi. Najvažnije je im je da povrate poverenja igrača rođenih u Beogradu.

”Prvi tim je osnova svega, ali moja velika želja je da se akcenat stavi na omladinsku školu. U prethodnih nekoliko godina toga nije bilo. Želim da postavim iskusne ljude, dokaze u radu sa mladima. Već sam obavio neke razgovore, vrlo brzo će omladinska škola BASK-a ponovo biti na glasu”.

Sokolovi su prethodne godine zauzeli četvrto mesto u srpskoligaškom rangu, logično je što novo rukovodstvo očekuje iskorak.

”Ako je moguće, pokušaćemo da napadnemo Mozzart Bet Superligu. Bio bi to lep rođendanski poklon za BASK. Siguran sam da sam oko sebe okupio ljude koji mogu da iznesu ambiciozne projekte”, dodao je Mirković.


tagovi

Dejan IlićMilivoje Vitakić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara