Milošević i Stojković (© Star sport)
Milošević i Stojković (© Star sport)

Bata Đora: Ako Piksi odbije, selektor će biti Savo Milošević

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 02:10

Pričalo se o Rajevcu i Božoviću, Al Ahli ne pušta Milojevića

Prva opcija Dragan Stojković, druga Savo Milošević, treća ne postoji. Još Fudbalski savez Srbije nije izabrao novog selektora, iako kvalifikacije za Mundijal u Kataru počinju za manje od dva meseca. Jeste suzio krug kandidata na dva imena, nekadašnje saigrače u reprezentaciji, zbog čega više nema dileme da će jedan od asova stasalih toikom 90-ih sesti na klupu Orlova u pokušaju da nas odvede na završni turnir najboljih planetarnih selekcija 2022.

To je siže poruke Milovana Đorića, nekadašnjeg selektora Jugoslavije, za koga važi da je dobro upućen u sva zbivanja ovdašnjeg fudbala. U jednom trenutku se govorilo da je njegova siva eminancija, te sa pozicije čoveka često konsultovanog prilikom važnih odluka potvrđuje da je prvi pik odgovornih sa Terazija doskorašnji trener kineskog Guangždo R&F-a, a njegova alternativa bivši strateg Partizana.

Izabrane vesti

Istina je da je trenutno u fokusu Dragan Stojković Piksi i da se s njim pregovara, ali je posao oko postavljenja selektora daleko od realizacije“, uverava Đorić u razgovoru za Alo.

Prema određenim informacijama, FSS bi ponudio Piksiju platu od oko 500.000 evra, kao i nagradu za eventualni plasman na Prvenstvo sveta. Problem je što bi prethodno morao da raskine ugovor sa Azijatima, s obzirom da ga i dalje plaćaju na osnovu prevremenog prekida saradnje.

Čak i da jeste (iznos ponude, op. au), to je mnogo manje od njegove zarade u Kini. Morao bi da se odrekne kineskih miliona kako bi preuzeo reprezentaciju, a nisam siguran da će se to desiti. Pričao sa s njim nedavno i nisam baš optimista po tom pitanju“.

Bata Đora dodaje da je na početku traganja za novim selektorom bilo više kandidata.

Pričalo se o Rajevcu, Grofu Božoviću, ali se došlo do dva kandidata. Ako Stojković kaže „ne“, selektor će gotovo sigurno biti Savo Milošević. On je od početka potrege za naslednikom Ljubiše Tumbakovića važio za ozbiljnog kandidata i s njim se razgovaralo“.

U jednom trenutku, favorit je bio Vladan Milojević, za čiju je slobodu Al Ahli iz Džede tražio 1.200.000 evra.

Jeste bio kandidat, mnogo se pričalo o njemu, međutim, dokazao se u Saudijskoj Arabiji, zaređao je dobre rezultate s klubom. Trenutno se bori za šampionsku titulu, jasno je da ga Al Ahli neće pustiti“.

 Podsetimo, prvi meč u okviru kvalifikacija za Prvenstvo sveta u Kataru Srbija igra protiv Republike Irske, 24. marta.

Nije problem što još nismo dobili selektora, ali bi svakako trebalo što pre da se okonča njegov izbor. Verujem da ćemo u miru dočekati početak kvalifikacionog ciklusa“, dodao je Milovan Đorić.



tagovi

Savo MiloševićDragan Stojković PiksiMilovan ĐorićFSSFudbalski savez Srbijefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara