(©Starsport)
(©Starsport)

Batak nacrtao, Zukić sproveo u delo: Vojvodina ponovo živa u borbi za dugu evropsku jesen

Vreme čitanja: 4min | sre. 01.03.23. | 11:25

“Ova pobeda nam mnogo znači i dalje verujem da na kraju možemo do trećeg mesta”, optimističan je mladi vezista Lala Dejan Zukić

Sve se odigralo brzinom svetlosti proteklih dana na “Karađorđu”: Posle remija sa surduličkim Radnikom u Novom Sadu (1:1), uprava se rastala sa stručnim štabom Milana Rastavca i ekspresno za novog kormilara imenovala Radoslava Bataka, koji je na klupi Stare dame upisao povratnički debi iz snova.

Novosađani su u jučerašnjem susretu pregazili ekipu Radničkog usred Niša, postigavši četiri pogotka – dva u prvom, a onda još dva u drugom poluvremenu (4:1). Bio je to najefikasniji meč Vojvodine još od avgusta kada je ostvarila najubedljiviji trijumf u ovoj sezoni nad komšijskom Mladosti (4:0). Naravno, ne bi bilo realno, niti pošteno rapsodiju Lala na “Čairu” pripisati samo novom strategu Bataku, koji je ekipu preuzeo dva dana pre meča, ali nesumnjivo je da je položio prvi test, jer je uspeo da motiviše ekipu, kako se nagle promene ne bi odrazile negativno na igrače.

Izabrane vesti

Imali su Novosađani težak izazov na uvek neugodnom gostovanju u Nišu, gde prethodno nisu pobedili više od dve godine, a onda je novoimenovani strateg drugi mandat u Voši započeo impresivno, ubedljivom pobedom nad ekipom Nenada Lalatovića. Krenula je Vojvodina od starta ofanzivno, ali istina bilo je malo i sreće na strani Lala, jer je nakon nespretne reakcije defanzivca Nišlija Savićaneshvatljivo nagazio Vitasa prilikom kornera – dosuđen penal, koji je u 9. minutu uspešno realizovao Malbašić. Bio je to detalj koji je dodatno osokolio ekipu iz Novog Sada, koja kao da je odlučila da bes zbog dva vezana remija iskali nad Radničkim. Sve što su propustili da urade protiv Mladosti u Lučanima, a onda i protiv Radnika u prošlom kolu, Novosađani su učinili kraj Nišave.

Fantastičnu partiju pružio je mladi vezista Novosađana Dejan Zukić, koji je zapaženim nastupima na pripremama zaradio mesto startera od prolećnog dela sezone, a dobra izdanja juče je krunisao sa čak dva pogotka, kojim je dotukao rivala. Samim tim poneo je epitet igrača utakmice.

"Skoro ceo stručni štab je promenjen, sve se desilo veoma brzo i morali smo da u što kraćem roku prihvatimo stvari koje traži novi šef. Malo smo promenili i formaciju u igri, što se dobro odrazilo na rezultat. Veoma sam zadovoljan što sam postigao dva gola, ali najvažnije mi je da se ekipa podigla i da smo osvojili sva tri boda. Mislim da ćemo biti sve bolji i ubedljiviji, jer tek smo nekoliko dana sa novim trenerom i u narednom periodu ćemo nastaviti da se usavršavamo. Posebno bih se zahvalio našim navijačima, koji su došli u Niš da nas podrže, iako je bio radni dan”, rekao je mladi vezista Novosađana Dejan Zukić u razgovoru za Mozzart Sport.

Ovaj trijumf bio je neophodan Vojvodini u aktuelnom momentu. Voša je pokazala reakciju i stavila do znanja ekipama iz vrha tabele da zna da igra, samo kada hoće i da i dalje neće odustati od borbe za treće mesto, koje garantuje jesen u Evropi. Oživela je Vojvodina preko Niša evropske ambicije i pokazala kada dobro otvori meč – a to je bio možda i glavni problem tima tokom mandata Rastavca – da joj teško iko može da parira. Osetili su to juče na svojoj koži izabranici Nenada Lalatovića, koji mogu da budu srećni što nisu primili još koji pogodak.

“Mnogo nam znači ovakva pobeda, kojom se vraćamo u igru za Evropu. Novi trener nas je značajno motivisao pred utakmicu, rekao nam je da nemamo čega da se plašimo i da samo treba da usvojimo nove zahteve sa treninga, koliko je uopšte i moglo da se uradi za ova tri dana. Međutim, videlo se da smo to dobro prihvatili, što je na kraju pokazao i rezultat”, poručio je perspektivni Zukić.

Ako treba nešto da se kritikuje u Vošinoj igri, bez obzira na ubedljivu pobedu, jeste to što su izabranici Radoslava Bataka spustili gas u finišu, pa su iz te opuštenosti primili pogodak. Time nije bio zadovoljan ni novi strateg, ali teško da nešto može da zameri svojim igračima, s obzirom na to da su sjajno odreagovali na pomenute turbulencije unutar kluba i na debiju ga počastili “pokerom” u protivničkoj mreži.

Ipak, ovakvo izdanje Novosađani moraju da ponove i za vikend, kada ih očekuje još jedno nezgodno gostovanje, ekipi Voždovca. Potom im sled i veliki derbi s Čukaričkim u Novom Sadu, koji je Lalama uz ekipu TSC-a glavni konkurent za treće mesto.

"Čeka nas trnovit put, predstoji nam naporan rad sa novim stručnim štabom, sa kojim treba da se uhodamo u nastavku. Optimista sam i verujem da možemo da konkurišemo za treće mesto, koje vodi u grupnu fazu u Evropi. Sve je do nas samih. Već za vikend igramo u gostima protiv Voždovca i želimo da najpre pobedimo u tom meču, a onda nam dolazi Čukarički u Novi Sad i siguran sam da ćemo tada pokazati da ovaj klub i grad zaslužuju treće mesto. Takođe, verujem da možemo da osvojimo i Kup, jer bih želeo da i drugi put sa Vojvodinom podignem taj trofej”, istakao je 21-godišnji vezista Stare dame Dejan Zukić.



tagovi

Dejan ZukićRadoslav BatakMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara