Batak: Otkako sam preuzeo Vojvodinu niko nas nije nadigrao

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 12:01

„Protiv Partizana kao da je prvo kolo naredne sezone“, poručuje strateg Vojvodine

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Eliminacijom od Čukaričkog u polufinalu Kupa (0:1), Vojvodina je izgubila šansu da se preko masovnijeg takmičenja domogne grupne faze u Evropi. Lale će bez obzira na rezultate u preostala dva kola Mozzart Bet Superlige završiti na petom mestu, koje ih vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije. Stoga nemaju takmičarski motiv, ali će igrati za prestiž.

Izabrane vesti

Kako poručuju iz tabora Stare dame, posebna motivacija nije potrebna pred derbi sa Partizanom, sa kojim će odmeriti snage na „Karađorđu“ (nedelja, 19.00, TV Arena Premium 1).

Želim da pozovem što veći broj navijača da gledaju lep fudbal i da nas podrže kako bi rezultat bio u našu korist. Motivacija neće biti problem. Nije bilo teško da inspirišem ekipu ni kad smo imali pozitivan niz, neće ni sada. Ne razmišljamo o tome da li je Partizan spremniji ili ne. Hoćemo da budemo odgovorni. Ne zaboravljamo činjenicu da smo ostvarili ovosezonski cilj, ali želimo da budemo fokusirani kao da nismo obezbedili Evropu i kao da je ovo prva utakmica u narednoj sezoni”, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak na konferenciji za medije.

Vošin strateg sumirao je utiske iz ove sezone, istakavši da je zadovoljan ostvarenim rezultatima.

“Ispunili smo cilj plasmanom u kvalifikacije za Ligu konferencije. Od utakmice u Nišu, kada smo preuzeli tim, nijedna ekipa nas nije nadigrala. Napravili smo jedan izuzetan, istorijski niz od 21 utakmice bez poraza. Veliki doprinos tome imao je i prethodni trener, moj kolega (Milan Rastavac, prim. au). Zadovoljan sam postignutim i time kako smo sve izneli do kraja”.

Osvrnuo se kratko i na polufinalni meč sa Brđanima.

Bili smo egal. Imali smo inicijativu u prvom poluvremenu i oni tada nisu uputili udarac na gol, ali smo propustili veliku šansu da povedemo preko Kabića”.

Novosađani protiv beogradskih crno-belih neće moći da računaju na suspendovanog Uroša Vitasa, koji je protiv Čukaričkog dobio crveni karton, kao i na povređenog Iva Baraja.

“Potrebno je da vidimo koliko su igrači sveži posle teških mečeva sa Zvezdom i Čukaričkim, pa ćemo za ovaj susret izabrati one koji se najbolje osećaju”, završio je trener novosadske Stare dame Radoslav Batak.



tagovi

Radoslav BatakFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara