Radoslav Batak (©Star Sport)
Radoslav Batak (©Star Sport)

Batak pred APOEL: Bio bih zadovoljan pobedom od 1:0, važno je da u uvodnom delu meča uhvatimo pravi ritam

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.07.23. | 19:19

Trener Novosađana optimističan pred sutrašnji okršaj na Kipru

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Nikozije)

Evropski put Vojvodina otvara utakmicom protiv APOEL-a sa kojim će odmeriti snage na Kipru u okviru drugog kola Lige konferencije (četvrtak, 19.00, TV Arena Sport, RTS). Novosađani veruju da mogu da ostvare minimalnu pobedu u gostima, a onda da pred svojom publikom potvrde plasman u narednu fazu kvalifikacija za najmlađe UEFA takmičenje.

Izabrane vesti

“Već smo mnogo pričali o ovoj utakmici. Igramo protiv kvalitetne ekipe, koja ima iskustvo igranja kvalifikacija u Evropi, kao i grupne faze u Ligi šampiona. Imaju tri, četiri puta veći budžet od nas i veliki individualni kvalitet. Jako nam je bitna ova prva utakmica. Tokom priprema, sve vreme smo mislili samo o APOEL -u. To je za nas veliki izazov i bez obzira na njihov kvalitet, verujem i u naš tim i kvalitet koji posedujemo. Naravno da nam neće biti lako i da je sutra samo prvo poluvreme. Treba da budemo hrabri i disciplinovani, da se ne uplašimo rivala posebno u prvih dvadesetak minuta. Želimo da dobro uđemo u meč, jer će to mnogo da znači i zbog atmosphere koje nas očekuje na stadionu, kao i zbog vremenskih prilika, koje su ovde teže nego kod nas”, rekao je šef stručnog štaba Radoslav Batak na konferenciji za medije.

Izuzetno toplo vreme na Kipru može da bude otežavajući faktor za Lale. Batak ističe da je bitno da se već u početnoj fazi meča prilagode vremenskim prilikama.

“I u Novom Sadu nas je dočekalo veoma toplo vreme posle priprema u Sloveniji i iz toga razloga sam naglasio da je početak utakmice važan, dok ne uhvatimo naš ritam i dok se ne aklimatizujemo. Naravno da je na Pohorju bilo svežije, ali bilo je i tamo izrazito toplih dana. Sve su to okolnosti na koje ne možemo da utičemo. Ako dobro uđemo u meč, biće nam lakše u nastavku”.

Prošle sezone APOEL je predvodio naš stručnjak Vladan Milojević, kojeg stručni štab Vojvodine dobro poznaje. Batak poručuje da im promena trenera ne znači previše.

“Svaki trener donosi nešto svoje. Dobra stvar je što im je ostao gro igrača iz prošle sezone i što imaju neke svoje individualne karakteristike koje gaje poslednjih sezona, a verovatno i neke koje su ostale od prethodnog trenera. Ne bih tome dao neku prednost”.

Vošin strateg je govorio i o kadrovskim problemima pred ovaj meč.

“Imali smo malih problema sa povredama odmah po dolasku u Novi Sad. Na generalnoj probi je Malbašić osetio bol u kolenu, što ga je odvojilo sa terena jedno vreme i prošle sezone. Kajević je protiv Mure osetio bol u mišiću i oni nisu doputovali. Vukić nije sto odsto spreman, nedavno je izašao iz povrede. Takođe, Radulović je dobio udarac protiv Borca, mislili smo da to nije ništa ozbiljno, ali se ispostavilo da ni sa njim nije potpuno čista situacija. Prema tome, imamo kadrovskih problema, ali radili smo naporno sve vreme i za sutra su nam potrebni sto odsto spremni fudbaleri. Ovakvo vreme će da iziskuje svih pet izmena i videćemo kako će sve to da se odvija“.

Na direktno pitanje kojim bi ishodom bio zadovoljan, Batak odgovara kao iz topa:

“Pobedom od 1:0”.



tagovi

Radoslav BatakFK VojvodinaLiga konferencijeAPOEL Nikozija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara