Batak: TSC verovao u Lazetića i kad su ostali bez Evrope...

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.05.23. | 12:50

“Zasluženo se bore za drugo mesto”, poručuje strateg Vojvodine

Remijem sa Partizanom u prošlom kolu (2:2), Vojvodina je spustila zavesu na Karađorđu, ali će tačku na ovu sezonu Mozzart Bet Superlige Novosađani staviti u Bačkoj Topoli. Dok TSC ima imperativ da osvoji barem bod kako bi overio drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona, ovaj susret za Staru damu nema nikakav rezultatski značaj, jer će svakako završiti na petom mestu. Međutim, iz tabora Lala najavljuju ozbiljan pristup vojvođanskom derbiju i žele da se nadigravaju sa četom Žarka Lazetića (nedelja, 17.00, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

“Pred nama je poslednja utakmica u ovoj sezoni, a pred svaku utakmicu smo imali slične razgovore i stavove. Pred poslednji meč na našem stadionu sa Partizanom (2:2), rekao sam da ćemo dati sve od sebe i to smo pokazali na terenu, sa jednom atraktivnom igrom i dva postignuta gola. Bio je to pravi derbi, a sa istom željom i motivacijom idemo i u nedelju protiv TSC-a. Hoćemo da to bude pravi vojvođanski derbi i da pružimo dobru partiju kakve smo pružali tokom cele sezone i u plej-ofu. Nadam se lepoj igri i povoljnom rezultatu”, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak na konferenciji za medije.

Trener Stare dame imao je samo reči hvale za predstojećeg rivala.

“TSC je organizovan i ozbiljan klub. Prošle sezone u poslednjem kolu su izgubili šansu za Evropu, kada je Vojvodina izvukla benefit iz toga (slavila sa 2:0). Pokazali su se tada kao organizovan klub, ostavili su trenera, verovali u njega (prim. aut. Žarko Lazetić) i s razlogom su tu gde jesu i bore se za drugo mesto. Kako će oni ući u meč i kakvu će pripremu imati, to je do njih, ali očekujem da se mi pokažemo u dobrom svetlu i da igramo na rezultat”.

Batak je istakao da još ne razmišlja o pojačanjima za narednu sezonu, ali da će to svakako biti tema u narednom periodu.

“Uvek sam, i u fudbalskoj i u trenerskoj karijeri, išao korak po korak. Kada su ljudi iz kluba još pre mesec dana rekli da su zadovoljni rezultatima, počele su priče na temu pojačanja, ali ja sam pažnju usmeravao na blisku budućnost, pa je tako i danas. Razmišljao sam naravno i o tome, ali pre svega nastojao sam da do samog kraja napravimo što bolji rezultat i da vidimo na koga sve Vojvodina može da računa u budućnosti. Na kraju, kad podvučemo crtu i sednemo svi zajedno, epilog će biti takav da će nijanse odlučivati. Danas nije lako pronaći kvalitetno pojačanje na određenoj poziciji, a kada na nekog igrača više ne računaš, onda moraš da mu nađeš vrlo kvalitetnu zamenu. Nisam mnogo pažnje na to obraćao do sada, ali narednih dana će sve biti dosta jasnije. Orijentaciono, pripreme će trajati mesec i po dana, a početak je planiran sredinom juna”.

Iako ovaj meč za Vošu nema nikakav rezultatski značaj, Batak poručuje da od svojih izabranika zahteva maksimalno ozbiljan pristup.

“Od prvog dana igrači su dobili imperativ od ovog kluba da nešto ‘moraju’. Neke svoje zahteve smo ispunili. Prošle sezone je u meču protiv TSC-a u poslednejm kolu bio prošaran sastav i tada su šansu iskoristili igrači koji nisu imali veću minutažu. Mislim da ćemo da shvatimo ovu utakmicu kao i svaku drugu. Ne možemo ovu da shvatimo na jedan, a onda za dva meseca neku drugu na drugačiji način. Jednostavno mora da postoji neki kontinuitet. Svaka utakmica mora da ima dozu pritiska, rezultata, a to je ono što nosi i veličina Vojvodine. Profesionalni sport ne može da se zamisli bez pritiska”.

U ovom susretu Novosađani će moći da računaju gotovo na sve igrače, a konačno se od povrede oporavio desni bek Marko Bjeković.

“Računamo na sve igrače na koje smo računali i u prošlom kolu. Takođe, priključićemo omladince Kovačeva i Bukinca, koji treniraju sa nama, jer je Milosavljević povređen, a Busnić suspendovan zbog žutih kartona. I Bjeković se vratio, poslednju nedelju trenira sa sto odsto mogućnosti i moći ćemo da računamo i na njega. Minutaža igrača zavisiće od rezultata”, završio je trener novosadske Stare dame Radoslav Batak.


tagovi

Radoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara