Matis Tel (Foto: Reuters)
Matis Tel (Foto: Reuters)

Bavarska mašinerija već broji 26 golova: Petarda u Kelnu, prvenac talentovanog Tela (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.22. | 23:30

Mladi Francuz postao najmlađi strelac Bajerna u Kupu Nemačke od kako je član Bundeslige (1965)

Šeta se Bajern po Bundesligi, jedino nije imao rešenja za hobotnicu Jana Zomera u prethodnom kolu (1:1). Šetnju je nastavio u Kupu Nemačke. Očekivano je razneo niželigaša Viktoriju iz Kela. Domaćina je "ispoštovao" sa 5:0.

Izveo je Julijan Nagelsman prilično kvalitetnu postavu. Dao je šansu nekolicini mladih igrača, ali od starta u postavu uvrstio šest standardnih prvotimaca. Tomas Miler je upisao 632. takmičarski nastup za Bavarce i tako se izjednačio sa Oliverom Kanom. Nijedan igrač nije upisao više mečeva u dresu tima iz Minhena od kako je klub ušao u Bundesligu 1965. godine.

Izabrane vesti

Susret je okončan ubedljivom pobedom Bavaraca, a pravo je čudo da se mreža Viktorije nije zatresla još neki put. Nemački šampion je imao 77 odsto vremena loptu u nogama, uputio 28 udaraca ka protivničkom golu, čak 18 u okvir. Uspeo je i golman domaće ekipe da se istakne sa 13 intervencija.

Led je u 35. minutu probio novajlija iz Ajaksa Rajan Gravenberh. Fantastična akcija Bajerna kroz sredinu, lopta dolazi do veziste koji se varkom namešta na šut, a potom efektnim udarcem sa ivice kaznenog prostora upisuje trese mrežu rivala.

Igrala se nadoknada prvog poluvremena kada je Matis Tel oduševio sve pristalice nemačkog velikana. Prihvatio je loptu na levoj strani, ušao u sredinu, a onda poslao neodbranjiv udarac u mrežu tima iz Kelna za 2:0. Sa 17 godina i 126 dana starosti postao je najmlađi Bajernov strelac u kupu od 1965. godine. Klub sa Alijanc Arene ga je ovog leta platio 20.000.000 evra Renu - izgleda da nije pogrešio.

Iako je domaćin samo dva puta kapitulirao, jasno je da nema snage da se vrati. Štaviše, imao je sreću da mu Bajern ne napuni mrežu još u uvodnih 45 minuta. U nastavku su se Džamal Musijala, Sadio Mane i Leon Gorecka postarali da Bajernov ovosezonski saldo već dostigne 26 pogodaka (šest utakmica). Posebno raduje Goreckin pogodak jer se nedavno vratio iz povrede. Odmah je pokazao da povreda nije ostavila trag.

KUP NEMAČKE - 1. KOLO

Sreda

Viktorija Keln - Bajern Minhen 0:5 (0:2)

/Gravenberh 35, Tel 45+1, Mane 53, Musijala 67, Gorecka 82/


tagovi

Kup NemačkeBajern MinhenTomas MilerLeon GoreckaMatis Tel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara