Bazelov kraj ostavio Švajcarce na 13. poziciji, Srbija ostala na 11. mestu

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 00:41

Poredak po nacionalnom koeficijentu ostaje definitivno nepromenjen iz naše perspektive

Uspeo je Bazel da u aktuelnoj sezoni donese Švajcarskoj 22,5 od 31,675 bodova i tako uz fenomenalan rezultat donese značajan pomak po nacionalnom koeficijentu. Polufinalista Lige konferencije imao je priliku da daodatno poprvi poziciju države iz koje dolazi eventualnom pobedom i plasmanom u finale Lige konferencije, ali je eliminacija od Fjorentine značila i kraj snova.

Tim Hajka Fogela eliminisan je na korak od finala u produžecima (1:3), pa je Švajcarska ostala iza Turske i Srbije po nacionalnom koeficijentu. Eliminacija Bazela zvanično je značila da će Srbija leto 2024. godine dočekati na 11. poziciji pomenute UEFA liste, međutim suštinski se ne bi ništa značajno ne bi promenilo ni da Fjorentina nije sprečila iznenađenje jer obe pozicije (11. i 12.) garantuju istu prolaznost u Evropi od leta 2024. i uvođenja novog sistema takmičenja, odnosno: dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dva u kvalifikacijama za Ligu Evrope i jedno u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Izabrane vesti

Ono što će u narednoj sezoni biti primarni cilj pet srpskih predstavnika je da i za leto 2025. izbore koeficijent dovoljan da ostanemo među 15 najboljih jer bismo tako i leto 2025. godine dočekali sa privilegijom da se dva kluba bore za Ligu šampiona.

Iako će nam Turci i Švajcarci u toj borbi disati za vrat usled činjenice da su Ukrajinci, Norvežani, Danci, Česi i dalje osetno iza nas, ostanak među 15 najboljih i osigurana dva mesta na elitnoj sceni tri godine uzastopno, ne bi trebalo da predstavlja težak zadatak.



tagovi

uefa koeficijent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara